Animalistes denuncien la mort violenta de cinc bous en el bou embolat de la Vall d'Uixò

En un vídeo publicat esta setmana, les plataformes mostren el «gran maltractament» a cinc bous en el concurs de bous embolats de la Vall d'Uixó
Leer en español
Un instant dels bous embolats | ValènciaDiari

 

Diferents grups animalistes han denunciat als organitzadors del 'bou embolat' de la Vall d'Uixó, en la comarca de la Plana Baixa de Castelló, per diferents irregularitats, entre elles «la mort il·legal dels animals en els calaixos amb una punta».

 

En un vídeo publicat esta setmana, les plataformes mostren el «gran maltractament» a cinc bous en el concurs de bous embolats de la Vall d'Uixó. «Terroritzar a un animal amb el que més tem, el foc, no ha de ser una manera de diversió», reivindiquen.

 

Durant el festeig, «als animals se'ls col·loca una armadura amb material inflamable en les banyes, soltant-los posteriorment en un recinte tancat on els participants els esquiven. Els animals, espantats pel foc, envestixen, provocant que nombroses espurnes caiguen sobre el seu rostre i cos», denuncien en un comunicat.

 

 

També lamenten que els bous van arribar «en claustrofòbics calaixos, en els que van viatjar des de la ramaderia a altíssimes temperatures. Esta situació les produïx una gran deshidratació i pèrdua de pes». A continuació, «van ser immobilitzats en un pal», per a després «col·locar-los uns artefactes metàl·lics en el que hi ha material inflamable que produïx grans flames».

 

«Nombroses irregularitats»

«Passats 15 minuts de suposada diversió, els animals van ser immobilitzats de nou amb la força bruta d'un grup de jóvens, després van ser introduïts en el calaix una volta més, on, segons certs indicis, van ser «apuntillats fins a la mort».

 

Les agrupacions han constatat «nombroses irregularitats, tiren arena i botelles d'aigua al rostre de l'animal, els tiren roba que es queda enganxada en les banyes, puntades des dels barrots o el que pareix ser una mort il·legal dels animals amb punta».

 

En el vídeo apareixen «totes estes irregularitats i es pot vore com els operaris manegen una punta en el camió que acaben d'introduir als animals després de l'embolat», han afirmat. «De provar-se que els animals van ser sacrificats en els calaixos, es cometria una infracció molt greu, perquè han de ser portats a l'escorxador i ser sacrificats ací, conforme a la legislació», advertixen les entitats, que preparen la denúncia pertinent davant la unitat territorial de Castelló.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris