Demanen presó per amenaçar a futbolistes de la categoria de juvenil en Museros

Hi ha cinc persones acusades
Insults racistes en un partit de futbol en Museros | Pixabay

 

La Fiscalia Provincial de València demana tres anys i nou mesos de presó per a un jugador de futbol i quatre aficionats que van insultar i van amenaçar a l'equip contrari per la seua raça a crits de: «Mico, et matarem, d'ací no ixes viu...».

 

Els fets van passar el 10 de desembre de 2017 en el Poliesportiu Municipal de Museros, en l'Horta Nord (València), entre l'At. Museros i La Creu CF Pobla de Farnals, en la categoria de juvenil. Durant el partit, un dels acusats participava com a jugador en La Creu CF i la resta (dos d'ells coneguts com 'Els Bessons'), van acudir com a espectadors i es van situar amb un grup d'amics darrere de la porteria de l'equip visitant.

 

En l'equip amfitrió, el Museros, jugaven diferents jóvens d'altres nacionalitats i races, en concret raça negra, hispanoamericana i àrab. Ja en partits anteriors hi havia hagut problemes amb els afeccionats de la Creu per insults racistes.

 

Demanen presó i una indemnització

Després del gol que va marcar un jugador de l'At. Museros, l'acta explica que els acusats «davall l'anonimat (...) creant un clima de violència cap als jugadors de races no blanca», a proferir «de manera constant, enfellonida i agressius insults i amenaces» com a«negre de merda, moro, pu+++ americans, ves-te'n al teu país, mico, UH UH UH (imitació onomatopeica del so del simi), et matarem, em cague en els teus morts, hui no ixes viu, quan isquem et matarem», segons Fiscalia. Els acusats acompanyaven els insults amb gestos d'imitació del simi i esputs dirigits cap als ofesos.

 

Al costat de la pena de presó, el ministeri públic reclama el pagament de 3.300 euros, inhabilitació especial per a exercici de l'esport professional durant nou anys i prohibició d'acudir al camp de futbol, durant cinc anys.

 

D'eixa manera apareix en l'escrit, signat per la secció de delictes d'Odi de la Fiscalia de València que està dirigida per Susana Gisbert, en el que s'acusa a estes cinc persones d'un delicte comés en ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantides per la Constitució.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!