18 persones denunciades per banyar-se en el riu en Sagunt

L'alcalde, Darío Moreno, ha recordat que està prohibit el bany
L'Ajuntament recorda que està prohibit el bany en el riu | Ajuntament de Sagunt

Un total de 18 persones han sigut proposades per a sanció este cap de setmana en ser sorpreses donant-se un bany en el riu Palància al seu pas per la ciutat de Sagunt, en la comarca del Camp de Morvedre (València), en ple estat d'alarma pel coronavirus.

D'esta manera ho ha explicat l'alcalde, Darío Moreno, este dilluns en una compareixença, segons arreplega l'Ajuntament en un comunicat. En total, este cap de setmana s'han interposat 38 denúncies en Sagunt, «un increment substancial respecte a setmanes anteriors» que ha «sorprés per a malament» al consistori i li ha portat a fer faenes de control extra.

L'Ajuntament ha destacat «el cas de 18 banyistes en el riu, una cosa totalment prohibida igual que en la platja, que han sigut sancionats», per a recordar a la ciutadania que «les activitats permeses únicament es limiten a la pràctica deportiva».

Creixement dels contagis en el Departament de Sagunt

En este sentit, s'ha detectat un «increment substancial de casos» d'incompliments. «Això és preocupant i volem fer una crida especial a la responsabilitat per a evitar contagis, més encara en una situació en la que la setmana passada es va incrementar en el Departament de Salut de Sagunt un 22% el número de contagis», ha indicat.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, actualitzades este dilluns, en el Departament de Sagunt s'han registrat 483 casos positius de coronavirus des de què començà la pandèmia i 37 persones han perdut la vida.

La Policia Local ha reforçat la vigilància en zones de major afluència de veïns i veïnes per a controlar que es respecten les franges horàries, les mesures de seguretat i el distanciament social.

Concretament, s'ha reforçat la vigilància en la platja intensificant la presència de policies en quads, la zona del riu al seu pas per zona urbana i desembocadura, la zona del Castell de Sagunt i, a demés, s'està patrullant a peu per zones del mercat del Port de Sagunt, la plaça del Cronista Chabret, el Camí Reial i el carrer dels Horts.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Reben les cendres d'un familiar mort de coronavirus i apareix viu en l'Equador" "De botelló en València: «No tinc coronavirus, jo puc anar a on m'isca dels collons»"