Huit detinguts en Castelló per més de 150 robatoris en edificis públics de 13 províncies

Dos persones més estan sent investigades
Alguns dels objectes furtats | Guàrdia Civil

Huit persones han sigut detingudes en Castelló i altres dos estan sent investigades per la Guàrdia Civil com a presumptes autors de més de 150 robatoris amb força en 13 províncies. Es tracta d'un presumpte grup criminal assentat en Castelló i dedicat a robar en ajuntaments, col·legis, farmàcies, polideportius i edificis municipals.

Els detinguts estan acusats d'haver comés robatoris en Terol, Astúries, Osca, Saragossa, Guadalajara, Conca, Castelló, Lleó, València, Ciudad Real, Albacete, Burgos i Alacant. Els arrestos s'han produït quan el grup criminal es disposava a robar de nou en les localitats terolenques de Visiedo i Argente.

Tot el que els lladres robaven era posat a la venda, tant en el mercat il·legal com a través de missatgeria instantània, o fins i tot a través de pàgines de compra/venda d'efectes. Alguns components de la banda es dedicaven en exclusiva a això.

Tenien dos rutes establides

Tenien dos rutes establides per a cometre els delictes: una per a províncies d'interior i una altra pel mediterrani. D'esta manera, per als seus desplaçaments, els components de la banda utilitzaven vies secundàries poc transitades i en horari nocturn.

Per a cometre els fets delictius ocultaven el vehicle a dos quilòmetres de distància del lloc al que volien entrar, a on accedien a peu i forçant les portes i finestres. Per a dificultar la seua identificació per part dels investigadors, els lladres actuaven amb caputxes, guants i passamuntanyes.

Operació 'Ziga-zaga'

Arran dels arrestos, s'han fet registres en domicilis de la ciutat de Castelló, a on s'han trobat numerosos objectes procedents dels robatoris comesos. D'esta manera, han sigut detingudes huit persones, dos estan sent investigades i s'han esclarit més de 150 robatoris en 13 províncies.

L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Comandància de Terol i coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Terol, en el marc de la denominada operació 'Ziga-zaga'.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un mort i un ferit greu en un accident de trànsit en Albatera" "Concentració per la mort de Josep, el ciclista de 16 anys atropellat en Castelló"