La Guàrdia Civil advertix de l'estafa de les avaries

Alguns delinqüents simulen que se'ls ha desbaratat el vehicle per a cometre actes delictius

En aquestes dates nadalenques és normal parlar de valors i ideals com l'honradesa, la concòrdia, la tolerància i la bona fe. Tots ells són segell inqüestionable de les bones persones i alguns dels trets més absents dels delinqüents que abunden en este vast i, en ocasions, desafiador món.

  

  

Davant el dubte hi ha que desconfiar

I és que, tal com advertix la Guàrdia Civil, alguns delinqüents utilitzen la tècnica de fingir tindre un problema amb els seus vehicles per a atrapar a incauts innocents i cometre els seus actes delictius.

Les conseqüències de confiar en este tipus de persones diverses i depenen de la naturalesa del delinqüent: pot haver des dels qui s'aprofiten la distracció per a robar-te la gasolina, fins als que se t'emporten el cotxe o, fins i tot a tu mateix.

Sí, els delinqüents poden utilitzar aquesta tècnica para quasi qualsevol cosa, des de pallisses i atracaments fins a segrestos exprés. No obstant açò, no cal ser alarmistes, el més normal és que el que busquen és emportar-se el contingut de la teua cartera.

Siga com siga, ser víctima d'un robatori és sempre una mala experiència així que, per a evitar-ho, cal seguir el consell de la policia. Quan estigues conduint i et trobes a un vehicle estacionat en el voral que demana ajuda observa atentament la situació i, solament en els casos que et generen confiança, intervé. Si no ho tens clar, simplement allunya't i crida al 062 perquè es faça càrrec de la situació.

Sona trist però la realitat és aquesta: a voltes per voler ajudar les persones acaben en un bon embolic, així que és més savi anar amb cura i recelar abans que llançar-se a l'aventura a socórrer a tot aquell que demane ajuda. Pot ser que no vaja d'acord amb l'esperit nadalenc, però davant el dubte, cal seguir a l'instint i cridar als professionals que realment sí poden marcar la diferència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'esquinçadora carta que ha rebut un xiquet de 6 anys en la tomba del seu bessó mort" "FLIPA: Terelu Campos, ho marca tot, amb un ajustadíssim minivestit roig"