Controlat l'incendi de vegetaci贸 que obliga a establir la situaci贸 1 de risc forestal en Alfarp

El foc podria afectar a b茅ns de naturalesa no forestal
S'ha produ茂t en una zona pr貌xima a una urbanitzaci贸 | CPBV

ACTUALITZAT 01/02/2021 a les 21.10 hores: A primera hora de la vesprada s'ha retirat l'helic貌pter V-2 amb unitat helitransportada de la Generalitat. En la zona continuen dos unitats de bombers forestals de l'Administraci贸 auton貌mica, dos autobombes, dos brigades de Divalterra, un agent mediambiental i un cap de zona.

Els esfor莽os dels efectius se centren en protegir les cases pr貌ximes al lloc de l'incendi i a frenar l'avan莽 cap a la muntanya. El foc no ha cremat cap casa per貌 s铆 ha afectat la vegetaci贸 d'alguna parcel路la.

El Consorci ha instal路lat un Lloc de Comandament Avan莽at en Alfarp per a coordinar totes les operacions d'extinci贸. En este sentit, el cos provincial ha remarcat que el fort vent 茅s el protagonista de la jornada i ha advertit del perill que alimente els incendis que es puguen produir. De fet, fins a les 15.15 hores d'este dilluns, el Consorci ja ha rebut una desena d'avisos per diferents incendis de vegetaci贸.

Declarat un incendi de vegetaci贸 en Alfarp

Efectius de bombers treballen este dilluns en l'extinci贸 d'un incendi de vegetaci贸 declarat en Alfarp, en la Ribera Alta (Val猫ncia). El foc ha obligat el Centre de Coordinaci贸 d'Emerg猫ncies a establir la situaci贸 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) per possible afectaci贸 a b茅ns de naturalesa no forestal.

S'han mobilitzat fins al lloc dos dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Val猫ncia, dos brigades de Divalterra, un helic貌pter amb unitat helitransportada dels bombers de la Generalitat, un coordinador forestal i el cap de zona de Prevenci贸 d'incendis, segons ha informat el '112 CV' en el seu perfil de Twitter.


El nivell 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals es decreta quan una situaci贸 d'emerg猫ncia provocada per un o diferents incendis forestals pot afectar greument b茅ns forestals o afectar lleument la poblaci贸 i b茅ns de naturalesa no forestal. Per a la seua extinci贸 pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Robatori en la casa d'un futbolista en Monforte del Cid" "Retenix a un home en contra de la seua voluntat en sa casa en Gandia"