L'Hospital Clínic de València, pioner en incorporar una tècnica per a tractar les varius sense cirurgia

És una tècnica coneguda amb el nom de 'Clarivein'

Metges de l'hospital Clínic pioner en tractar varius sense necessitat de cirurgia
Metges de l'hospital Clínic pioner en tractar varius sense necessitat de cirurgia | GVA Sanitat

Com s'originen les varius?

Les varius es produeixen degut als problemes de circulació en les cames (insuficiència venosa crònica), que provoca un defecte en el retorn venós i una hipertensió venosa en la cama secundària que dóna lloc als símptomes i a la dilatació de les venes. La tècnica consistix en inserir un catèter giratori a través de la vena. Este catèter una vegada situat, posa en funcionament una xicoteta fibra que rota a gran velocitat actuant sobre la paret de vas sanguini, i després s'injecta ací una substància que segella definitivament la vena.

L'equip de l'Hospital Clínic, amb Marta Zaplana Córdoba al capdavant, especialista del Servei de cirurgia cardiovascular, és un dels pocs centres formadors del país en esta nova tècnica en l'actualitat. L'equip compta a més amb l'ajuda d'un dels majors experts en la matèria, el doctor Octavio Cosín Sales.

No deixa ferides

El procediment es pot realitzar sense necessitat d'anestèsia o sedació però té la mateixa efectivitat. Evita per altra banda la necessitat de realitzar ferides per a l'accés a les venes i elimina la possibilitat de lesions nervioses presents amb altres procediments. Açò afavorix la recuperació dels pacients i millora la seua qualitat de vida en el postoperatori. Contribuïx, a més, a reduir substancialment la llista d'espera quirúrgica, ja que permet realitzar el doble de procediments en una mateixa jornada operatòria.


El tipus d'intervenció dependrà de diferents factors segons el pacient, però si més no es considera una alternativa que complementa el ventall de possibilitat terapèutiques del que es disposa en l'actualitat per al tractament de la patologia de les varius.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari