Nova estafa en Alacant: Demanen una fiança per un fals atropellament

Esta setmana, s'han produït fins a tres estafes d'esta classe en la ciutat
Una de les víctimes arribà a entregar la 'fiança' | Cedida

La Policia Nacional investiga en Alacant una nova modalitat d'estafa que consistix en què un fals comissari alerta a la víctima de què el seu fill ha atropellat a algú i anirà directament a la presó. D'esta manera el 'comissari' li diu que l'única manera d'evitar-ho és pagar una fiança. En l'última setmana, s'han denunciat fins a tres estafes d'esta classe.

Segons ha afirmat la Policia este divendres, els presumptes estafadors contacten amb persones majors i no deixen de parlar-los per telèfon per a que no puguen comprovar que no és cert el que els està dient el 'comissari'. De fet, els agents asseguren que moltes voltes es fan passar per la persona que suposadament ha sigut atropellada per a donar més realisme a l'escena.

Una víctima arribà a pagar la 'fiança'

D'esta manera han intentat estafar a diferents persones en la ciutat d'Alacant i han conseguit que una d'elles entregue una important quantitat de diners a la persona que li va tocar. El pagament es va fer en el mateix portal d'on viu la víctima.

En un altre dels casos, la persona que anava ser estafada va anar al banc per a traure els diners, però va ser allí a on un dels treballadors va ser conscient de què la situació era molt estranya i va donar avís a la Policia Nacional. La tercera de les denunciants va avisar de l'estafa a la Policia en el moment que va rebre la telefonada.

La Policia ha recordat que, davant d'esta classe d'avisos a través del mòbil, cal conservar la calma, mai pagar (la Policia no demana diners) i comprovar que el familiar està bé. En qualsevol cas, es recorda que s'ha d'avisar dels fets a la Policia a través del 091.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atraquen 2 sales de joc de València i Picassent amb matxets i pistoles" "Esta matinada: Mor un xic de 30 anys en eixir-se'n de l'A-70, a l'altura d'Elx"