El policia local d'Alacant que es negava a portar mascareta s'enfronta a fins a sis anys sense faena

L'agent també s'enfronta a una suspensió de salari

Imatge d'una mascareta KN95
Pot estar sense faena 6 anys | ACN

L'Ajuntament d'Alacant ha notificat el plec de càrrecs a l'agent de la Policia Local del torn de nit que es negava a portar mascareta durant la seua jornada laboral i en el que l'instructor de l'expedient proposa fins a sis anys de suspensió d'ocupació i salari per una falta molt greu.

El consistori va obrir un expedient informatiu el mes de desembre a l'agent per negar-se a portar mascareta durant la seua jornada. Ara, li ha arribat la proposta de l'instructor, que el mateix membre de la Policia Local ha confirmat en un vídeo publicat en una xarxa social. Ara, el policia disposa d'un període de 10 dies per a presentar al·legacions, segons ha pogut confirmar Europa Press.

Segons l'agent, ha rebut la notificació de dos propostes de sanció: una molt greu, que contempla la suspensió de funcions per un període d'entre tres mesos i un dia fins a un màxim de sis anys i una altra greu, en la que la proposta de suspensió oscil·la entre cinc dies i un màxim de tres mesos.

L'agent afirma que el coronavirus no existix

El mes de desembre passat, la Prefectura de Servici, juntament amb la Regidoria de Recursos Humans, va fer un informe exposant els fets en el que es manifestava la negativa de l'efectiu a portar la protecció sanitària obligatòria. L'Ajuntament va decidir obrir un expedient informatiu per saber que havia passat per a la seua investigació, la que va derivar en la incoació d'un expedient sancionador cap a l'agent.

«Sis anys per no posar-me la mascareta, ja ho teniu clar, sigueu bons perquè després vos poden posar això. Si em posen sis anys per la mascareta, ja em torne boig», afirma l'agent en el vídeo. El policia ha indicat, també, que és l'«únic que està donant la cara» i ha criticat als seus companys per «deixar-li caure» per alguna cosa que «hauria d'estar fent també la resta: merda per a tots, no teniu vergonya».

«No hi ha por, si em fiquen sis anys tornaré per a la jubilació», expressa. L'agent ha participat de manera activa en manifestacions negacionistes i ha penjat diferents vídeos en xarxes socials amb afirmacions com «el Covid-19 no existix».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari