15 anys de presó per al xic que intentà matar a punyalades al germà menor de la seua exnóvia en Altea

A més, haurà de pagar una indemnització de 10.000 euros a la víctima i estarà 10 anys en llibertat vigilada
En la condemna, concorre l'agreujant de disfressa i l'atenuant de confessió i de reparació de mal | Cedida

 

La Secció Primera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a 15 anys de presó al xic que intentà assassinar al germà de la seua exnóvia en Altea, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), en setembre de 2018. A més d'això, se li imposa una indemnització de 10.000 euros en favor de la víctima, la prohibició d'arrimar-se a menys de 500 metres al menor durant 16 anys i haurà d'estar sotmés a llibertat vigilada durant els deu anys posteriors a la seua posada en llibertat.

En la sentència, s'exposen com a fets provats que el condemnat, de 18 anys, va esperar dins d'un quartet de la casa familiar a on el menor, de 13 anys, guardava la seua bicicleta, a que el xic apareguera per a atacar-li amb un cúter.

L'agressor, que portava una màscara amb filtres, ulleres de sol i una caputxa, li pegà dos punyalades en el coll i va eixir corrent. El xiquet va patir una ferida profunda de 4,5 cm, però va conseguir cridar i demanar ajuda. La germana del xiquet, exnóvia de l'agressor, i alguns veïns, el van sentir i van cridar per telèfon a una ambulància.

En la condemna, concorre l'atenuant de confessió 

El condemnat va ser localitzat, amagat i ple de sang, pel tio de la víctima i un amic mentres repetia: «Perdó, perdó; no volia fer-ho». En la sentència, s'incidix en què l'agressor va reconéixer els fets en el judici i va formular el seu penediment.

A més, la seua exnóvia va declarar que estava en casa, va sentir al seu germà cridar i que, en eixir, va vore a l'autor fugir amb la mateixa dessuadora que la xica li havia deixat. Van ser parella fins a un mes abans dels fets.

La sala indica que els fets provats són constitutius d'un delicte d'assassinat per traïdoria, en grau de temptativa, sobre un menor de 13 anys, i argumenta que es tracta d'un atac sorprenent, amb arma blanca i amb la intenció de matar. A més, concorre l'agreujant de disfressa i l'atenuant de confessió i de reparació de mal, perquè va entregar 6.000 euros en concepte d'indemnització.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xiquet de 4 anys ingressat per meningitis en l'Hospital General d'Alacant" "Grups d'extrema dreta boicotegen la pel·lícula d'Amenabar en un cine del centre València"