Rescaten un catamarà a punt d'afonar-se en aigües de Tabarca

La cridada d'emergència va ser rebuda per la Guàrdia Civil cap a les 18.00 hores de la vesprada d'este diumenge.
Imatge del catamarà rescatat | Guàrdia Civil

 

Agents de la Guàrdia Civil, pertanyents al Servei Marítim de la Comandància d'Alacant, rescataven a dos tripulants d'un catamarà que va estar "a punt d'afonar-se" en aigües de l'Illa de Tabarca.

Segons detalla la Benemèrita, cap a les 18.00 hores de la vesprada d'este diumenge, els guàrdies civils que prestaven servei a bord de la Patrullera 'Río Ladra', van interceptar una cridada d'emergència pel canal marí 16 VHF.

En esta cridada d'auxili, dos tripulants d'un catamarà de bandera austríaca, situat a una milla al nord de l'Illa de Tabarca, sol·licitaven ajuda perquè els estava sent impossible contindre l'entrada massiva d'aigua a la sala de màquines.

Els agents, quan van localitzar l'embarcació, en vore que estava escorant-se cap a estribord i començava a afonar-se, no van dubtar en pujar-se a ella per a contindre la via d'aigua, estabilitzar el vaixell i escortar-lo fins al port. Durant tot eixe trajecte, els agents van traure aigua sense parar per a conseguir mantindre la flotabilitat i estabilitat.

Cap a les 20.00 hores, ja en el Port d'Alacant, es va procedir a l'auxili per a atracar en el Varadero, on després d'instal·lar les bombes per a buidar, es va poder traure tota l'aigua del seu interior.

Gràcies a la intervenció de la Guàrdia Civil, cap dels tripulants del catamarà, dos homes austríacs de 66 i 67 anys, va patir danys ni va necessitar assistència mèdica, segons destacaven des de l'Institut Armat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALACANT: Rescaten a un jove banyista atrapat en un penya-segat de Benitatxell" "ALACANT: Atenen un motorista inconscient en terra en la Vila Joiosa"