Suspenen els festejos taurins en Nules per estar els bous malalts i a punt de morir-se

L'Ajuntament de Nules prendrà accions judicials contra la ramaderia

Bous en l'Alcora 2019
Un acte taurí | Salomé Pradas

Els festejos taurins organitzats este dissabte dins de les festes patronals de la Soledat en el municipi de Nules, en la comarca de la Plana Baixa (Castelló), es van vore enterbolits ahir, després de què els bous es trobaren amb signes d'estar a punt de morir-se, abans de començar la cita

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat «diversos membres de la Comissió del Bou s'han desplaçat al menjador on es trobaven els dos bous previstos per exhibir a Nules. Els mateixos han alertat del mal estat de salut en què es trobava el bou previst per a la vesprada, havent decidit no exhibir-lo i substituir-lo pel de la nit que no presentava cap problema aparent».

«Quan s'ha iniciat el toreig del bou de la vesprada, ha presentat signes que han impossibilitat continuar amb el festeig taurí», han explicat. 

Els dos exemplars van ser adquirits per l'Ajuntament de Nules en la ramaderia de Manuel Caro, i després de que des de l'administració tingueren «coneixement que un altre exemplar de la mateixa va presentar problemes similars només eixir del calaix en la veïna població de la Vilavella fa unes setmanes s'ha decidit traure analítiques als dos bous per poder descobrir el que ha passat».

De fet, segons l'Ajuntament «en cas que siga un problema de la ramaderia d'origen, l'Ajuntament de Nules prendrà les accions judicials oportunes».

Finalment, a conseqüència d'este imprevist, la Comissió del Bou va haver d'adquirir ahir un nou bou per embolar per a la nit, de la ramaderia de Germans Bellés, motiu que va retardar el festeig taurí fins a la mitjanit

L'incident va causar un gran rebuig entre els veïns que gaudien dels festejos que van començar a xiular per a mostrar el seu descontentament. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari