Un valencià ferit en un accident amb un ala delta en Segòvia

El ferit ha caigut durant la maniobra d'enlairament
El valencià ha patit una caiguda durant l'enlairament | Pixabay

Un pilot valencià d'una ala delta, natural de Riba-roja de Túria, en el Camp de Túria (València), ha resultat ferit este dimecres en patir una caiguda durant la maniobra d'enlairament en la zona de vol de la Serra Calba, en Arcones (Segòvia), segons dades del Servici d'Emergències Castella i Lleó 112.

El sinistre s'ha produït uns minuts abans de les 15.48 hores d'este dimecres, quan la sala d'operacions del 112 Castella i Lleó ha rebut un avís que demanava assistència mèdica per al pilot d'una ala delta que havia patit una caiguda en enlairar de la zona de vol de la Serra Calba, en Arcones (Segòvia).

Després, la persona que va contactar amb el centre d'emergències va actualitzar la informació de què disposava sobre l'accident i va destacar que el ferit es trobava conscient encara que amb diversos traumatismes, en el paratge conegut com 'El sabinar', a un quilòmetre aproximadament de la zona de vol, en el vessant sud de la serra, en una zona de difícil accés per a vehicles per terra.

El 112 donà avís d'este accident a la Guàrdia Civil (COS) de Segòvia, als Bombers de Segòvia, a Emergències Sanitàries, Sacyl, que va enviar una UVI mòbil, i al centre coordinador d'emergències de l'Agència de Protecció Civil, des del que es va mobilitzar l'helicòpter de salvament, amb un equip de rescat de Protecció Civil.

L'equip de rescat va assistir en el lloc al pilot ferit, de 56 anys, i el va hissar en una llitera a l'helicòpter de rescat. Des d'allí, va volar fins a Arcones, a on l'UVI mòbil va atendre el ferit abans de traslladar-lo al Complex Assistencial de Segòvia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tres valencians acusats de tràfic de persones" "Vídeo: Cau una organització que fabricava narcollanxes en Alacant"