Polèmica pel «passeig espontani» de dos filaes de Moros i Cristians de Moraira

Les dos filaes asseguren que va ser un «passeig espontani» en el que es van respectar les mesures de seguretat en tot moment
Les dos filaes asseguren que estaven passejant i complint les mesures de seguretat | Twitter

Les festes de Moros i Cristians de Moraira, en la comarca de la Marina Alta, es van suspendre a causa de la crisi del coronavirus i es va decidir que, enguany, se celebraria de manera virtual. A pesar d'això, dos filaes han eixit al carrer i el vídeo de la desfilada ha obert la polèmica.

Les filaes de l'Almoraima i Marsa Mushayra, amb un total de 19 persones, desfilaren pel carrer per a vianants de Calatayud este dissabte, cosa que ha obert la polèmica, en la que també l'Ajuntament de Teulada-Moraira s'ha pronunciat.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

L'Ajuntament s'ha desmarcat dels fets

En este sentit, el consistori ha emés un comunicat a través de Facebook en el que es desmarca totalment de l'actuació: «esta desfilada no tenia cap classe d'autorització». A demés, asseguren que «es tracta d'una actuació de responsabilitat individual i no representa a la totalitat de la festa de Moros i Cristians».

Des de l'Ajuntament han aprofitat per a fer una crida a la responsabilitat individual enmig del context de crisi sanitària: «no podem deixar d'estar atents. Cal actuar amb cura i seny. És important mantindre les normes de seguretat i reforçar la precaució davant del Covid-19. Seguim enlairant la bandera de la unió, el civisme i saber fer. Ara, més que mai, cal fer les coses bé».

Les filaes es defenen: «No necessitem cap autorització per a passejar per un carrer per a vianants»

Per la seua banda, i davant del comunicat municipal, les dos filaes també han volgut emetre un comunicat per a aclarir els fets. En ell, s'han defés apuntant que el que han fet no ha sigut una desfilada, sinó un passeig «totalment espontani». En este sentit, asseguren que els dos filaes es van trobar en el carrer i «respectaren en tot moment les mesures de seguretat quant a la distància social».

D'altra banda, les dos organitzacions asseguren que «en cap cas hi ha hagut cap intenció de molestar a ningú» i lamenten si algú s'ha sentit ofés. Des de les filaes consideren que l'Ajuntament ha aprofitat estos fets «per a traure a la llum debats polítics, totalment paral·lels a la festa de Moros i Cristians».

A demés, destaquen que, en la fase 3, es permeten reunions de fins a 20 persones i ells n'eren 19, pel que «no necessitem cap autorització de cap organisme pertinent per a passejar per un carrer per a vianants».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'impactant vídeo d'un valencià mostra com ens estem carregant el planeta" "El cartell penjat en un bar que indigna a tota Espanya"