El Centenar de la Ploma serà reconegut amb el Premi 1238 en el Fòrum València 2038

A més del lliurament del Premi 1238, el Fòrum València 2038 comptarà amb ponències d'experts com Vicent Baydal, Oscar Rueda i José Ramón Peinado, que abordaran temes sobre la identitat i el patrimoni cultural valencià.

Este dijous a les 19:15, el Museu de la Ciutat de València acollirà la celebració del Fòrum València 2038, una trobada que pretén obrir el debat sobre el futur de la Comunitat Valenciana i la seua identitat cultural. Un dels moments més destacats de l’esdeveniment serà el lliurament del prestigiós Premi 1238, que enguany serà atorgat al Centenar de la Ploma, una històrica institució valenciana dedicada a la preservació del patrimoni cultural.

Un reconeixement a la història

El Centenar de la Ploma, originari del segle XIV, ha jugat un paper fonamental en la defensa i promoció de les tradicions valencianes al llarg dels segles. Actualment, l’entitat continua treballant per mantenir viu el llegat cultural de la Comunitat, i el Premi 1238 vol reconéixer esta trajectòria d’excel·lència.

Este guardó, que pren el seu nom de l’any en què Jaume I va conquerir València, es concedix a aquelles persones o institucions que han fet una contribució significativa a la cultura valenciana. El lliurament tindrà lloc durant la clausura del fòrum, i es preveu que serà un dels moments àlgids de la jornada.

El Fòrum València 2038

Amb una agenda plena de ponències i debats, el fòrum començarà amb una recepció a les 19:15 hores, seguida d’un discurs inaugural a càrrec de Santiago Calaforra, director de València Diari, qui subratllarà la importància d’este espai per reflexionar sobre el futur de la Comunitat Valenciana.

Entre els ponents destacats d’esta edició es troben:

  • Óscar Rueda, vicepresident de Lo Rat Penat, qui parlarà sobre la importància de preservar les tradicions valencianes i com estes definixen la identitat del poble valencià.
  • Vicent Baydal, cronista de València, oferirà una ponència sobre el paper de València com a epicentre cultural, tant en el passat com en el present.
  • José Ramón Peinado, president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, abordarà el rol de la música i la dansa en la conservació del folklore valencià, amb especial èmfasi en instruments tradicionals com la dolçaina i el tabalet.
  • Luis Pablo Martínez, Cap de Secció d’Exposicions de la Direcció General de Cultura, parlarà sobre la conservació del patrimoni arquitectònic i artístic de València, destacant els esforços per mantenir viva la història i integrar elements contemporanis.

Una cita amb la cultura i el futur

El Fòrum València 2038 es planteja com una sèrie d’edicions anuals, on es tractaran diversos temes d’interés per als valencians, no només en l’àmbit cultural, sinó també en qüestions com l’autogovern, la llengua, l’economia i la identitat. L’objectiu és projectar una visió de futur per a la Comunitat Valenciana, de cara a l’any 2038, sense perdre de vista les arrels històriques i culturals que la definixen.

Amb el Premi 1238, es vol destacar la rellevància d’aquells que treballen per preservar aquest llegat i, en esta edició, el Centenar de la Ploma serà protagonista en rebre aquest merescut reconeixement.

ÚLTIMES NOTÍCIES