Mazón anuncia que el decret d’Atenció Primària començarà a aplicar-se el 2025 i un anell radiològic

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que el Decret a l’Atenció Primària i Comunitària, que suposarà “un impuls determinant” a la millora de la Sanitat, començarà a aplicar-se a principis del 2025 i que els CICU d’Alacant i Castelló obriran les seues portes a l’octubre.

A més, ha destacat la creació d’un anell radiològic per a agilitar la lectura de les proves entre departaments i la licitació de 18 hospitals de dia per a Salut Mental amb 450 places.

Així, ho ha assenyalat en la seua intervenció en el Debat de Política General a Les Corts, en el qual ha recalcat que la sanitat pública és el “pilar del nostre autogovern i base fonamental del nostre estat de benestar”.

Per açò, ha recalcat que la seua gestió es basa en “més sanitat pública, millor gestionada, allunyada de prejudicis ideològics, centrada en l’eficàcia, l’equitat i l’atenció adaptada les necessitats de les persones, visquen on visquen”.

Mazón ha assenyalat que el nou decret d’Atenció Primària serà sotmés a diàleg amb els agents socials ja el pròxim dia 20 amb l’objectiu que puga aplicar-se a principis del pròxim any.

Així, ha recalcat que es “modernitzarà aquest servei essencial garantint l’equitat, l’accessibilitat i la capacitat de resolució de problemes assistencials” i s’impulsarà “una transformació digital, ordenada i eficient basada en l’ús de la tecnologia i de la intel·ligència”.

A més, el futur decret potenciarà la promoció de la salut i l’educació sanitària, el desenvolupament de programes de prevenció clau en l’atenció sanitària comunitària i cribratge, el diagnòstic en la interpretació de proves d’imatge mèdica com a radiografies de tórax o la millora de la gestió de la demanda amb un assistent cognitiu verbal. En definitiva, ha recalcat, “suposarà un canvi transcendental de l’atenció primària com a base de la política sanitària d’esta legislatura”.

D’altra banda, ha assenyalat que el canvi “a més de vertebrar també passa per millorar la comunicació i l’intercanvi d’informació entre els departaments de salut”. Per açò, es crearà “un anell radiològic que servirà per a agilitar la lectura de les proves entre departaments, optimitzant al màxim els recursos i desenvolupant una xarxa virtual d’informes de proves radiològiques, de manera que s’afavorisca la interoperabilitat amb tots els professionals de tots els centres sanitaris de la Comunitat”.

Finalment, en matèria de salut mental ha anunciat la licitació de 18 hospitals de dia amb 450 places assistencials, als quals se sumaran altres 18 específics per a població infantil i juvenil, que conformaran “la columna vertebral” del nou pla de salut mental que es completa amb les 22 unitats de detecció precoç en centres educatius que ja s’han engegat.

ÚLTIMES NOTÍCIES