Israel diu que ‘està decidit a canviar com més prompte millor la situació de seguretat’ en frontera amb Líban

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

L’Exèrcit d’Israel ha assegurat hui dimecres que “està decidit a canviar com més prompte millor la situació de seguretat” en la frontera amb Líban, després de més d’onze mesos d’enfrontaments amb el partit-milícia xiïta Hezbolà al fil dels atacs executats el 7 d’octubre del 2023 pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) i altres faccions palestines.

“La missió està clara. Estem decidits a canviar com més prompte millor la situació de seguretat”, ha dit el comandant del Comandament Nord de l’Exèrcit israelià, Uri Gordin, qui ha recalcat que “el compromís dels comandants i les forces és total”, segons un comunicat publicat per les Forces Armades israelianes.

Gordin ha realitzat durant la jornada una visita a unes maniobres dutes a terme per reservistes de la 179ª Brigada, dies després d’exercicis similars per part d’una altra brigada, ambdues amb l’objectiu d’augmentar la preparació “en el context nord”, en referència a la situació a la frontera amb Líban.

Les FDI han subratllat que “les tropes van practicar escenaris en els quals simulaven maniobres en territori enemic, l’evacuació de ferits baix foc en el camp de batalla i el treball de diverses seus i l’estament de defensa en el sector nord”.

El comunicat ha sigut publicat un dia després que almenys nou persones moriren i unes 2.800 resultaren ferides per l’explosió de milers de ‘buscas’ usats per membres d’Hezbolá, succés atribuït a Israel, que ara com ara no s’ha pronunciat sobre la seua possible implicació.

El repunt dels enfrontaments entre Israel i Hezbolà –un grup recolzat per Iran que compta amb un important pes militar i polític a Líban– han fet témer amb la possibilitat d’una expansió del conflicte a Pròxim Orient. En este context, l’Exèrcit d’Israel va presentar la setmana passada a l’Exèrcit d’Estats Units els seus “plans operatius” respecte a Líban.

ÚLTIMES NOTÍCIES