Nou morts i 300 ferits una nova explosió coordinada de dispositius de comunicació a Líban

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

Les autoritats sanitàries de Líban han confirmat que almenys nou persones ha mort i altres 300 han resultat ferides després que este dimecres s’hagen registrat noves explosions de dispositius de comunicació, tal com ja ocorreguera en la vespra amb centenars de ‘buscas’ d’Hezbolà.

Este balanç provisional del Ministeri de Salut libanés confirma l’incident, encara que no brinda més detalls. D’altra banda, l’agència nacional de notícies NNA ha confirmat que almenys tres dels morts es trobaven a la ciutat de Sohmor (al centre-sud del país) assistint a un funeral.

Diverses regions de Líban, inclosa la capital, Beirut, han registrat noves explosions de dispositius de comunicació, tal com ha assenyalat en un primer moment la cadena de televisió Al Manar, vinculada al partit-milícia xiïta Hezbolà.

Segons imatges difoses en xarxes socials, en esta ocasió els dispositius que han esclatat eren walkie-talkies. En la vespra, l’explosió de centenars de ‘buscas’ en mans de presumptes membres d’Hezbolà va deixar almenys dotze morts i entorn de 2.800 ferits.

Les explosions en esta ocasió semblen haver sigut més potents que en la vespra, i es registren incendis en habitatges i vehicles calcinats.

L’Exèrcit de Líban ha fet una crida a la població perquè no es reunisca en llocs on s’hagen produït incidents de seguretat per a així facilitar l’arribada d’equips mèdics, si bé és cert que no ha brindat més detalls ni ha especificat a quin tipus d’incidents es referix.

Tant les autoritats de Líban com Hezbolá han denunciat que les explosions del dimarts van ser obra d’Israel i han assegurat que hi haurà una resposta, si bé des del Govern israelià no s’han pronunciat encara sobre este tema.

ÚLTIMES NOTÍCIES