Arranca a Múrcia el juí contra els acusats de matar a un home al Pinós en una transacció de drogues

MURCIA, 30 (EUROPA PRESS)

El juí contra els acusats de matar a un home a Cartagena el 2019 durant una transacció de drogues amb la qual pretenien robar-li fins a 34.000 euros arranca este dilluns a Múrcia. Serà davant del tribunal del jurat en la Sala 1 de la secció tercera de l’Audiència Provincial de Múrcia, a partir de les 10.30 hores.

El fiscal acusa a tres d’ells, A.V.G, J.M.G.M, I.P.G, d’un delicte d’assassinat i robatori amb violència, i als altres tres, R.R.T, L.J.R.T i O.F, d’un delicte d’encobriment.

L’acusat A.V.G es va venir guanyant la confiança del mort J.A.M.F, des de principis de l’any 2019, començant una relació comercial de compravenda de substància estupefaents. La víctima, amb residència a Moratalla, acudia per a adquirir estes substàncies al domicili de l’acusat al Pinós.

En concret, la víctima va acudir fins a en huit ocasions, per la qual cosa acudia només i confiat, atès que li donava tranquil·litat la resta de les transaccions ja realitzades durant este any.

Després de guanyar-se la seua confiança els tres acusats d’assassinat van acordar prèviament acabar amb la vida de la víctima, a la qual van esperar en el domicili de A.V.G, al que anava a acudir en la vesprada del 20 de juny del 2019, portant gran quantitat de diners en efectiu, concretament 34.000 euros, per a comprar un quilogram de cocaïna.

Els tres acusats pretenien sostraure-li més fàcilment els 34.000 euros i evitar que este poguera denunciar-los. A l’acusat I.P. li va ser proposat participar en estos fets pagant-li 1.000 euros per això.

Quan la víctima va arribar al domicili de l’acusat el 20 de juny del 2019, a l’interior del mateix l’estaven esperant els altres dos acusats d’assassinat. Una vegada a l’interior del domicili es van abalançar sobre la víctima i mentre un ho tenia immobilitzat l’altre ho va escanyar.

A continuació, l’acusat A.V. va agafar la borsa on el finat portava els 34.000 euros i d’estod diners li va lliurar 1.000 euros a l’acusat I.P., repartint-se els diners restants amb J.M.G. Els tres acusats van aconseguir plena disponibilitat dels diners sostrets, el qual no ha pogut ser recuperat.

Seguidament, van embolicar el cadàver, ho van introduir en un vehicle xicotet de color gris i es van desplaçar fins a una finca amb casa de camp que un d’ells tenia llogada i que es trobava als afores de la localitat del Pinós.

El cadàver ho van portar a una piscina que estava buida, on van cremar la roba del cadávez. Després, ho van embolicar en una lona. Al matí següent els acusats J.M.G.M i I.P. ho van traslladar en un vehicle a la Serra del Carche, a Iecla, lloc on ho van enterrar.

Els germans R.R.T. i L.J.R.T., els quals tenien coneixement dels anteriors delictes però no havien intervingut en els mateixos, van dur a terme diverses actuacions dirigides a evitar el seu descobriment per la policia, actuacions per les quals l’acusat A.V.G. els va abonar diverses quantitats de diners.

Els van guardar el vehicle de la víctima, marca Audi, i els va demanar més tard que ho trossejaren amb una radial, ja que havien començat a cercar-ho. El cotxe va quedar totalment destrossat i tapiat en una cova.

Un sisè acusat, O.F., que tenia coneixement dels anteriors delictes però no havia intervingut en els mateixos, va dur a terme diverses actuacions dirigides a evitar el seu descobriment per la policia.

José Alonso Marín Fernández va nàixer el 6 d’octubre del 1983 i tenia 35 anys quan va morir. El cadàver de José Alonso Marín Fernández no va ser localitzat per la Policia Nacional fins al 8 de novembre del 2020.

Per estos fets, el ministeri fiscal demana per als tres primers acusats, A.V.G, J.M.G.M., I.P.G, pels delictes d’assassinat i robatori amb violència demana per a cadascun 30 anys, la qual cosa suma un total de 90 anys de privació de llibertat. Així mateix, per a R.R.T, L.J.R.T i O.F, acusats d’encobriment, el fiscal demana per a cadascun d’ells tres anys de presó.

Igualment, els tres primers indemnitzaran conjunta i solidàriament a la germana del mort, pels danys morals ocasionats, en la quantitat de 50.000 euros, així com a la mare en la quantitat de 150.000 euros i pels diners sostrets al seu fill en la quantitat de 34.000 euros.

Els tres últims també indemnitzaran conjunta i solidàriament a la mare del finat, pels desperfectes ocasionats al seu vehicle, en la quantitat de 33.000 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES