Israel llança una ofensiva militar terrestre ‘selectiva’ al sud de Líban

Hezbol·là afirma haver causat baixes israelianes als pobles libanesos d’Adaisse i de Kfarkela

MADRID, 1 (EUROPA PRESS)

Les Forces Armades israelianes han iniciat este dilluns una ofensiva militar terrestre “selectiva i delimitada” al sud del territori libanés després d’una intensa campanya de bombardejos contra el partit-milícia xiïta Hezbol·là, tot això malgrat les crides internacionals, inclòs Estats Units, perquè evitara una invasió del país.

“D’acord amb una decisió a nivell polític, les Forces de Defensa d’Israel (FDI) van començar fa unes hores una operació terrestre selectiva i delimitada al sud del Líban contra objectius terroristes i infraestructures de l’organització terrorista Hezbol·là, en diversos llogarets propers a la frontera, que representen una amenaça immediata i real per als assentaments israelians en la frontera nord”, han anunciat les FDI en el seu compte de la xarxa social X.

L’Exèrcit ha assegurat que es troba “lluitant i actuant” per a aconseguir el seu objectiu de guerra d’aconseguir que els residents del nord d’Israel puguen tornar a les seues llars a quasi un any de la seua evacuació per l’inici dels atacs d’Hezbol·là en suport al Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) a la Franja de Gaza.

“Demanem que no es difonguen rumors i informes no oficials sobre les activitats de les forces de les FDI, i que s’atinguen únicament als anuncis oficials”, han afegit.

Hezbol·là, per la seua banda, ha assegurat haver causat baixes contra les forces israelianes en els pobles veïns d’Adaisse i de Kfarkela, tots dos al sud-est del país i que pràcticament fan frontera amb Israel. Els milicians islamistes també han llançat un atac d’artilleria contra una agrupació de soldats en l’assentament israelià de Shtula, que fa frontera amb el sud de Líban.

A més, les FDI han notificat l’activació de les alarmes antiaèries a la regió de Merón, al nord del país, després de detectar el llançament de nombrosos projectils des de Líban i dels quals han aconseguit interceptar alguns, mentre que uns altres han caigut “en zones obertes”.

D’igual forma, han informat sobre la detecció d’un dron sobre el mar Mediterrani i a “desenes” de quilòmetres de la costa central del país. Fins ara cap milícia proiraní ha reclamat l’autoria d’este intent d’atac.

La invasió ha tingut lloc després que el gabinet polític de seguretat israeliana aprovara la següent fase de l’operació i en la reunió de la qual s’ha protestat per la filtració de funcionaris nord-americans, que prèviament havien informat sobre l’inici de les incursions israelianes, ha informat el diari ‘Yedioth Ahronoth’.

Cal destacar que l’Exèrcit libanés s’havia replegat fins a cinc quilòmetres de la frontera tan sol unes hores abans de l’operació terrestre, si bé ha justificat esta decisió com una forma de redespliegue de les seues forces, segons l’agència de notícies estatal libanesa NNA.

L’anunciada ofensiva s’emmarca en l’operació ‘Fletxes del Nord’, la campanya militar iniciada fa poc més d’una setmana contra objectius d’Hezbol·là i es desenvoluparà “al mateix temps que els combats a Gaza i altres àrees”. Els atacs israelians s’han incrementat des de mitjan setembre i han acabat amb la vida de gran part de la cúpula d’Hezbol·là, inclòs el seu secretari general, Hasán Nasralá, mort divendres passat en un bombardeig a Beirut.

ÚLTIMES NOTÍCIES