La Universitat d’Alacant amplia les seues zones lliures de fums al campus

ALACANT, 1 (EUROPA PRESS)

La Universitat d’Alacant ha fet un pas més cap a l’objectiu de convertir-se en un campus lliure de fums. Durant la Fira de Benvinguda celebrada recentment, es va presentar a la comunitat universitària la segona zona lliure de fums, que correspon al sector 3 del campus. Este nou espai s’unix al primer sector sense fums inaugurat l’any passat, en col·laboració amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), i en el marc de la Xarxa Espanyola d’Universitats Promotores de Salut (REUPS).

L’avanç forma part de l’estratègia progressiva de la UA per a reduir el tabaquisme al campus i crear un entorn més saludable i sostenible. La selecció del nou espai es va decidir a través d’una votació duta a terme en la passada edició de la Fira de Benvinguda, en la qual es va implicar activament tota la comunitat universitària.

El director del Secretariat d’Universitat Sostenible de la UA, José Ramón Martínez Riera, ha subratllat la importància d’esta estratègia, i ha assenyalat que el campus s’està acostant a l’objectiu final de ser un espai totalment lliure de fums. “Només queda implementar esta mesura en el sector 2 i al Campus Oest per a completar el nostre pla i aconseguir que la UA siga un lloc més saludable i sostenible”, declara Martínez Riera.

L’impacte ambiental també ha sigut un factor clau en esta iniciativa. Tant el fum com les burilles tenen conseqüències negatives per al medi ambient, i l’eliminació progressiva d’estos residus és un pas fonamental cap a un campus més net i responsable.

A més, Martínez Riera assenyala que “esta estratègia progressiva permet dur a terme campanyes informatives i facilitar recursos a aquelles persones que vulguen deixar de fumar”.

“Volem agrair a tota la comunitat universitària el seu compromís i respecte per estos espais sense fums. Tots som responsables de construir una universitat més saludable i sostenible”, va afirmar.

Amb esta iniciativa, la Universitat d’Alacant no sols millora la salut de la comunitat, sinó que també reforça el paper com a referent en sostenibilitat i responsabilitat social, i treballa de manera conjunta amb l’AECC i en línia amb els objectius de la REUPS.

ÚLTIMES NOTÍCIES