FSIE demana ‘corregir la discriminació’ en l’accés als auxiliars de conversa en centres públics i concertats

VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

FSIE-Comunitat Valenciana –sindicat majoritari en l’ensenyament concertat en esta autonomia– ha demanat a la Conselleria d’Educació que “defense la igualtat d’oportunitats” i “corregisca la discriminació” en l’ensenyament d’idiomes en els centres públics i concertats, després d’aprovar el Consell una dotació pressupostària “substancialment inferior” per a la xarxa concertada en la partida assignada a la contractació d’auxiliars de conversa.

En este sentit, exposen des de l’entitat que la concertada “només rep el 12% dels recursos per a auxiliars de conversa malgrat representar el 27% de l’alumnat”.

A més, afirmen, en un comunicat, des que el 2017 es va aprovar l’ajuda lingüística sufragada amb fons del Ministeri d’Educació, la concertada ha patit una “clara discriminació tot i que els centres estan sostinguts amb fons públics”.

Així, detalla, entre 2017 i 2023 els centres d’educació concertada no van poder accedir a l’ajuda prevista pel decret 9/2017, de 27 de gener, del Consell, pel qual s’establix el model lingüístic educatiu valencià que preveu la dotació d’un assistent de conversa per a la competència en llengües estrangeres.

“En estos anys –continuen des de l’organització– FSIE-CV ha liderat les reivindicacions del sector sobre esta qüestió mitjançant la formulació de proposicions als grups parlamentaris autonòmics, la presentació formal d’una queixa davant del Síndic de Greuges i una campanya de recollida de signatures, entre altres mesures”.

Finalment, el 2022 la sentència 157/2022 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va obligar la Conselleria d’Educació a corregir este desequilibri.

“SITUACIÓ DE CLARA INFERIORITAT”

Després de la resolució, els pressupostos de 2023 i 2024 han inclòs els centres concertats en l’ajuda lingüística, però “en una situació de clara inferioritat”.

“Demanem que es corregisca este desequilibri en els pressupostos del 2025 per tal que existisca la justa i desitjable proporcionalitat entre centres públics i concertats”, insta el secretari autonòmic de FSIE-CV, Vicente Cabanes.

ÚLTIMES NOTÍCIES