Sanitat investigarà la vacunació de l'alcalde i del regidor de la Nucia

Les investigacions s'obrin davant la sospita d'alguna irregularitat
Es tracta de dos sanitaris que exercixen actualment | iStockPhoto (Teka77)

Actualitzaci√≥ 18/01/2021 a les 12.25 hores. La Conselleria de Sanitat ha obert una investigaci√≥ sobre el cas de l'alcalde del PP de la Nucia, en la Marina Baixa (Alacant), i diputat provincial, Bernab√© Cano, i del regidor de Sanitat d'este municipi, Manuel Alcal√°, que van rebre la vacuna contra el coronavirus.

Segons han informat fonts de Sanitat, estes investigacions s'obrin davant la sospita d'alguna irregularitat, igual que es va fer en els casos dels tres alcaldes socialistes dels municipis alacantins del Verger i Els Poblets i de Rafelbunyol (València), que van ser també vacunats.

La formaci√≥ del PP en la prov√≠ncia d'Alacant ha anunciat este diumenge en el seu compte de Twitter que incorporar√† les conclusions de la investigaci√≥ oberta per Sanitat a un expedient informatiu que obrir√† per a ¬ęrecaptar tota la informaci√≥ possible¬Ľ sobre els fets.

El PP reitera que l'alcalde de la Nucia, Bernab√© Cano, amb pla√ßa de funcionari com a metge en el centre de salut de la localitat, exercix actualment com a metge de dos equips de futbol de la localitat, mentres que Alcal√° √©s personal sanitari del centre de salut de Foietes, a on exercix amb pla√ßa de funcionari com a ATS.

L'alcalde de la Nucia i un dels seus regidors es  vacunen contra el coronavirus

L'alcalde popular de La Nucia, en la Marina Baixa (Alacant), Bernab√© Cano, i el regidor de Sanitat, Manuel Alcal√°, s'han vacunat contra el coronavirus, segons ha informat el PP en un comunicat, en el que expliquen que ho han fet com a professionals sanitaris i lluny del gest insolidari vist en altres alcaldes.


Segons han argumentat Cano, amb plaça de funcionari com a metge en el centre de salut de La Nucia, exercix actualment com a metge de dos equips de futbol de la localitat i Alcalá és personal sanitari del centre de salut de Foietes, a on exercix amb plaça de funcionari com a ATS.

En els dos casos, la vacunaci√≥ s'ha produ√Įt atenent √ļnicament la seua condici√≥ de personal sanitari i exercent en l'actualitat, han incidit.

Cano, amb pla√ßa com a funcionari en el centre de salut de La Nucia com a metge de fam√≠lia, exercix actualment com a metge del Club de Futbol de La Nucia i del Sporting Futbol Sala de La Nucia, t√© fitxa de federat i √©s per tant un metge de la Federaci√≥, han detallat.

Motius sanitaris

Per part seua, Manuel Alcal√° √©s actualment ATS amb pla√ßa de funcionari en el Centre de Salut de les Foietes, a on se li ha vacunat ¬ęcom a la resta de personal sanitari¬Ľ.


En els dos casos, han explicat, els motius ¬ęs√≥n sanitaris atenent a l'estipulat en el protocol de vacunaci√≥ marcat pel Ministeri de Sanitat¬Ľ, que especifica per escrit que la primera fase compr√©n la vacunaci√≥ de ¬ęresidents i personal en centres de majors, personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats¬Ľ.

¬ęAquests casos de vacunaci√≥ es deuen a motius sanitaris i estan lluny del gest insolidari que s'ha vist per part d'altres alcaldes¬Ľ (en refer√®ncia als alcaldes socialistes del Verger i Rafelbunyol i l'alcaldessa dels Poblets), segons el PP de la prov√≠ncia d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"La Bonoloto deixa un premi en una localitat valenciana" "Identifiquen a Miguel Ricart en un edifici okupa de Madrid"