Alerten que l'ús de paritoris per a UCIs Covid en el Clínic de València posa en risc a embarassades i bebés

El CSIF també ha criticat la falta d'intimitat que genera esta situació
També critiquen que lleva intimitat | Pixabay

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha alertat que l'ús dels paritoris i les instal·lacions d'urgències ginecològiques per a habilitar habitacions UCI de pacients amb coronavirus en l'Hospital Clínic de València està posant en risc a les embarassades i els bebés.

El sindicat ha denunciat els «problemes que està generant la deslocalització del paritori de l'hospital Clínic de València i el trasllat d'urgències obstètric-ginecològiques a la unitat d'urgències pediàtriques».

Este canvi es va produir en reutilitzar-se el paritori i les dependències d'urgències ginecològiques per a habilitar habitacions d'UCI per a pacients amb Covid-19, ha detallat en un comunicat, en el que ha lamentat «la falta de planificació» i ha advertit «del risc per a embarassades i per a bebés». CSIF ha explicat que ara la sala d'exploracions d'urgències obstètric-ginecològiques i la sala d'observació pediàtrica compartixen espai.

També critiquen la falta d'intimitat

Esta situació provoca, per exemple, «la coincidència de pacients en sales comunes o que no es respecte els circuits Covid», ha denunciat el sindicat, al mateix temps que ha alertat de l'«amenaça per a la salut» que suposa «situar a embarassades en zona d'urgències pediàtriques, ja que corren el risc de contagiar-se de malalties pròpies de xiquets, com a rubèola o pallola, el que pot tindre greus conseqüències per a la vida i el creixement del fetus».

A demés, ha criticat la falta d'intimitat, ja que «no existix un espai a on puguen canviar-se les dones, el que provoca a voltes que ho facen en una sala d'exploracions pediàtriques, amb el risc d'infecció creuada que esta pràctica suposa».

CSIF insistix en la «desprotecció del pacient», ja que «el lavabo per a les pacients es troba en la sala d'espera, el que obliga, tant per qüestions fisiològiques com per a presa de mostres, a eixir en camisó a un espai concorregut».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'estudiarà si s'exigix estar vacunat per a ingressar en les residències valencianes" "Puig afirma que en març es podran «flexibilitzar» les restriccions actuals"