Asindown reivindica la incorporació «urgent» a la vacunació de persones amb síndrome de Down

Assenyalen que les persones amb síndrome de Down presenten un risc major d'agreujament de la salut pel Covid-19
Reivindiquen la incorporació a la vacunació de persones amb síndrome de Down | iStockPhoto (Teka77)

La Fundació Asindown, a través d'una carta remesa pel seu president, José Vega, a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, sol·licita incorporar «urgentment» a les persones amb síndrome de Down i altres col·lectius amb diversitat intel·lectual entre les persones de major prioritat per a rebre les dosis de vacunació que permeta la seua protecció enfront del Covid-19.

Partint del «reconeixement i la solidaritat amb el treball que s'està fent des de les administracions públiques, amb especial recalcament en els servicis sociosanitaris», el president de l'entitat destaca que «les condicions físiques, mentals i socials juguen un paper clau, com en qualsevol circumstància, per a marcar el grau d'afecció de circumstàncies externes».

Vega subratlla que «les persones amb síndrome de Down tenen, en un elevat percentatge de casos, una situació de dependència i unes condicions sociosanitàries que requerixen esforços addicionals tant materials com individuals». També assenyala que les persones amb síndrome de Down presenten un risc major d'agreujament de la salut pel Covid-19.

En este sentit, des de l'entitat citen el recent estudi publicat per T21RS (Trisomy 21 Research Society) que determina que les persones amb síndrome de Down amb més de 40 anys tenen un elevat risc per a la seua salut davant del contagi per Covid-19. José Vega afirma sobre este tema que «conéixer més de prop els efectes, causes i riscos derivats del Covid-19 per a persones amb síndrome de Down ens porta a poder adoptar mesures preventives de major importància».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ana Barcelo afirma que serà l'última en vacunar-se" "Gandia obri una web amb els bars que oferixen menjar per a emportar i a domicili"