INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

L'Ajuntament de Castelló repartirà menús diaris en cases amb menors en situació de vulnerabilitat

Benestar Social garantix l'alimentació de menors i les seues famílies en risc davant l'emergència social per Covid-19
Un comedor escolar | Europa Press

 

L'Ajuntament de Castelló repartirà des d'este dilluns un total de 417 menús en les cases particulars de menors en situació de vulnerabilitat per a garantir la seua alimentació durant el confinament pel coronavirus.

 

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha explicat que es distribuiran 417 menús «garantint d'eixa manera que tant els xiquets i xiquetes, com altres membres de la unitat familiar del domicili, compten amb un menjar principal i una altra addicional».

 

La mesura es prolongarà mentres es mantinga l'estat d'alarma, ha precisat l'Ajuntament en un comunicat, i podrà ampliar-se en funció de la demanda i la situació d'emergència. «Estem davant una situació d'emergència sanitària però també social i des de l'Ajuntament de Castelló hem d'extremar les mesures per a garantir els servicis i drets bàsics als col·lectius més vulnerables, en este cas, els i les menors en situació de risc», ha recalcat l'edil.

 

L'Estat d'Alarma pot agreujar la seua situació

López ha destacat que des del Negociat de Família i Infància de la Regidoria es van iniciar les gestions necessàries encaminades a fer un mapa d'aquells nuclis familiars a on hi ha menors en situació de vulnerabilitat que, donada la situació d'emergència sanitària i social, pogueren vore agreujada la seua situació durant l'estat d'alarma.

 

Els tècnics municipals i, especialment els i les educadores socials que aborden la intervenció amb les famílies en situació de vulnerabilitat, s'han posat en contacte amb aquells nuclis familiars susceptibles de tindre este servici d'emergència social per a garantir i cobrir esta necessitat bàsica.

 

Este treball previ ha permés fer una primera radiografia de les famílies amb menors en situació de vulnerabilitat als que dirigir este programa per a garantir la correcta alimentació davant l'estat d'alarma i emergència social per coronavirus.

 

A partir d'este dilluns es repartiran diaris a estos menors i les seues famílies gràcies a un acord amb Intur Restauració Col·lectiva. Es proporcionarà diàriament un menjar principal i una addicional (berenar) a través d'un servici a domicili.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat