Comptes Casa Reial: regals institucionals i 244.000 euros per a Felipe VI

Un esquellot per a Felipe i Letizia i una garrafa per a la reina Sofía, entre els regals a la Família Reial en 2020

La Casa de Sa Majestat el Rei ha fet pública este dijous la seua tradicional rendició de comptes de l'exercici 2020 que es realitza per decisió del Rei Felipe VI des de l'1 de gener de 2015 i en les quals es detalla en què s'han gastat els huit milions d'euros de la partida que li correspon a la família Reial dels Pressupostos Generals de l'Estat.


La rendició de comptes de la Casa Reial inclou, a més, els regals institucionals que al llarg de 2020 van rebre tant els reis com la princesa Leonor i la infanta Sofía. En este cas van ser 246 i el Rei Felipe va ser el que més va rebre, amb 89. El sou brut del monarca va ser de 244.000 euros.


Entre els presents enviats al rei, destaca el casc de Fernando Alonso, amb autògraf inclòs del pilot, i la samarreta personalitzada del Real Madrid de bàsquet.


Entre els més originals, va destacar un tricorni de gala en urna i peanya que li va entregar la Direcció General de la Guàrdia Civil i un esquellot amb el qual els ramaders càntabres van agrair la visita dels reis al mercat de caps de bestiar de la localitat de Torrelavega.


La reina Letizia, per part seua, ha rebut 61 obsequis, mentre que la princesa d'Astúries, Leonor de Borbón, i la seua germana, la infanta Sofía, van rebre nou.


Entre ells figuren dos exemplars del llibre 'La aventura de la primera vuelta al mundo' per part de l'Ajuntament de Sanlúcar, o dos llibres dedicats de 'Platero y yo', per part de la Germanor Matriu La nostra Senyora de la Rosada.


El mort poeta Joan Margarit va obsequiar als reis i a les seues filles el llibre “Joana” quan Felipe i Letizia li van portar el Premi Cervantes a Barcelona al desembre, dos mesos abans de la seua defunció.

De la seua visita a l'Uruguai al març, el monarca es va emportar una sivella en caixa de fusta i un set de mat amb termo en bossa de cuir.


L'únic regal que va rebre donya Sofía va ser una garrafeta de vidre blau daurada de mans de l'Escola Superior de Música Reina Sofia.

L'únic integrant de la Família Reial al qual no li van regalar res l'any passat va ser el rei Joan Carles, apartat de la vida institucional des de juny de 2019 i qui roman des de fa deu mesos a Unió dels Emirats Àrabs després de la controvèrsia pels seus presumptes negocis ocults a l'estranger.

Els regals per activitats oficials pararan a Patrimoni Nacional, com també els de caràcter personal, que només poden acceptar els membres de la Família Reial “quan no superen els usos socials o de cortesia”, segons la normativa de la Prefectura de l'Estat.

Pots consultar ací la llista completa de regals
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat invertirà més de 64 milions d'euros per a reforçar l'atenció en estiu" "Coneixes la nova opció de WhatsApp per a ocultar els teus missatges més privats?"