La Diputaci贸 de Castell贸 organitza unes jornades per al foment de la transpar猫ncia

Se celebraran amb tots els mesos fins a desembre
Les jornades se celebraran els dies 14 setembre, 19 d'octubre, 9 de novembre i 14 de desembre | Wikipedia

La Conselleria de Participaci贸, Transpar猫ncia, Cooperaci贸 i Qualitat Democr脿tica i la Diputaci贸 de Castell贸 posaran en marxa el pr貌xim 14 de setembre unes jornades online per a l'impuls dels valors i principis associats al govern obert i la rendici贸 de comptes als ajuntaments de la prov铆ncia de Castell贸. Se celebraran amb car脿cter mensual fins a desembre i s'emmarquen en el conveni de col路laboraci贸 signat per les dos institucions el passat mes de juny.

Este conveni, que va dirigit a estudiar el sistema de transpar猫ncia p煤blica local per a difondre el dret d'acc茅s a la informaci贸 p煤blica, compartint el coneixement i els recursos usats per a garantir este dret dels ciutadans, establir脿 la col路laboraci贸, seguiment i avaluaci贸 de les mesures fetes en l'脿mbit del govern obert.

Quatre jornades online

Les jornades se celebraran els dies 14 setembre, 19 d'octubre, 9 de novembre i 14 de desembre. La primera, el pr貌xim dia 14 de setembr, tractar脿 sobre: 'L'avaluaci贸 de pol铆tiques p煤bliques en mat猫ria de transpar猫ncia'; la segona sobre: 'Llenguatge senzill i criteris qualitatius de publicitat de la informaci贸'; la tercera sobre: 'Les dades obertes en el disseny de pol铆tiques p煤bliques per a la reconstrucci贸 despr茅s de la COVID-19'; i l'煤ltima sobre: 'Transpar猫ncia des del disseny'.

Amb estes sessions, a les que podr脿 accedir qualsevol persona interessada pr猫via inscripci贸, es busca oferir formaci贸 i ferramentes pr脿ctiques per a l'aplicaci贸 de la cultura de la transpar猫ncia i la garantia del dret a la informaci贸 p煤blica en els governs locals.

La consellera de Transpar猫ncia, Rosa P茅rez Garijo, ha destacat que la celebraci贸 d'estes webinars suposa 芦un gest m茅s en la consecuci贸 de l'acord amb la Diputaci贸 de Castell贸. Un conveni que 茅s m茅s que necessari, perqu猫 ens permet complir amb el nostre objectiu de fer de la transpar猫ncia un valor transversal en totes les nostres pol铆tiques, les del Consell i les de les administracions provincials i locals禄.

Per part seua, la diputada de Participaci贸 i Transpar猫ncia de la Diputaci贸 de Castell贸, Xaro Miralles, ha destacat que per a la nova Diputaci贸 progressista de Castell贸 茅s fonamental 芦dotar als ajuntaments d'instruments que els permeten oferir el millor servici possible a la ciutadania禄. Segons ha explicat, 芦茅s important que els ajuntaments siguen 煤tils per als seus ve茂ns, i en plena era de la societat de la informaci贸, la transpar猫ncia resulta imprescindible en l'脿mbit de les corporacions locals禄.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"El sanitari espanyol que va rebre la vacuna del coronavirus aclarix tota la veritat" "脷ltima hora: 29 brots valencians nous de coronavirus"