Un expert del CSIC afirma que el final de la pandèmia del coronavirus serà en 2024

Vicente Lagarra considera que la normalitat tornarà a Espanya durant la «tardor»
L'expert diu que la pandèmia acabarà en 2024 | Àngel Ullate

Vicente Larraga, investigador del Centre d'Investigacions Biològiques Margarita Salas en el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CIB-CSIC), preveu que la pandèmia de coronavirus s'estenga «com a mínim durant dos o tres anys», encara que també considera que la normalitat tornarà a Espanya durant la «tardor».

«El lògic és que la pandèmia disminuïsca molt a partir d'este estiu i que en Espanya estiga pràcticament acabada a finals de 2021. Això seria el normal. Jo diria que podrem tornar a la nostra vida normal la pròxima tardor. Estem tenint alguns problemes amb la vacunació, hauríem d'anar més de pressa, però per a tardor hauria d'haver un número elevat de persones protegides i «el virus a la força anirà decaient. A demés, encara que isquen noves soques, la malaltia tendix a atenuar-se. Ha passat en totes les epidèmies al llarg de la història, per què serà diferent ara?», comenta en una entrevista amb el CSIC.

L'investigador recorda que la vacuna ha d'arribar «al major número de persones i sobretot a les més desfavorides». «Normalment s'oblida que mentres estes persones no estiguen protegides, nosaltres tampoc ho estarem. Ara com ara estem solucionant la pandèmia en el món occidental, però la malaltia continuarà com a mínim durant 2 o 3 anys, això ho sabem», ha ressaltat.

Per això, ha insistit en la necessitat de «continuar fabricant vacunes» i que Espanya tinga la seua pròpia capacitat per a fer-les. «Això va per a llarg i no podem dependre de l'exterior perquè els interessos d'uns altres no coincidixen amb els nostres. Des de la capacitat de fabricar mascaretes fins a les vacunes, cal reindustrialitzar Espanya, i eixa reindustrialització ha de basar-se en la innovació. Això es conseguix amb investigació. En el segle XXI, si no tens el coneixement, seràs un país molt subsidiari. No tinc mania als bars, però ja toca canviar el model», ha reivindicat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Pfizer i BioNTech fan un assaig per a provar la seua vacuna en embarassades" "Alerten que l'ús de paritoris per a 'UCIs Covid' posa en risc a embarassades i bebés"