La Fiscalia investiga als tutors que es neguen a vacunar a residents

La Fiscalia no descarta demanar ordres judicials
Investiguen als tutors que es neguen a vacunar a residents | iStockPhoto (Teka77)

La Fiscalia de València ha obert deu diligències d'investigació per a conéixer les circumstàncies i dades en les que s'han produït negatives de tutors al fet que els ancians interns en residències hagen sigut vacunats, i no descarta demanar ordres judicials.

Fonts de la Fiscalia de València han confirmat a Efe que des d'esta instància s'ha enviat a la Fiscalia General de l'Estat un informe en el que s'expressa preocupació per l'increment dels contagis en residències al llarg de dos onades, la primera, fins a estiu, i la segona, des de juliol fins a l'actualitat. En tot cas, l'informe reconeix que s'incrementen els contagis, però descendixen les defuncions.

També s'han disparat els contagis entre els treballadors de les residències: en la primera ona es van contagiar 840 empleats i en la segona la xifra ascendeix fins als 1.673, el doble. L'informe destaca la millora en la segona ona de l'atenció als residents, i també que, en eixe sentit, la major part dels morts ha rebut abans atenció hospitalària, i no ha mort en la mateixa residència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ja hi ha obra guanyadora del Premi de Teatre Infantil Escalante" "15 municipis valencians sense classe el dimarts per l'onada de fred i neu"