La Generalitat «atacarà els incompliments» en l'oci nocturn però «no acabarà amb tot»

Ximo Puig assegura que «no es tracta de prohibir-ho tot»
Puig ha assegurat que s'atacaran els incompliments | Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat partidari de tancar aquells establiments d'oci nocturn «que no fan les coses bé, però, en principi no a tot el món». En este sentit, ha advocat per «atacar els incompliments però no acabar amb tot».

El cap del Consell ha fet estes declaracions en una entrevista en À Punt, en ser preguntat per si el govern autonòmic es planteja tancar estos locals davant la detecció de casos de contagis de Covid-19.

Sobre este tema, Puig ha incidit en què «no es pot dir que tot l'oci nocturn no complix perquè no és veritat». En esta línia, ha apostat per fer una labor de «cirurgia quirúrgica atacant els incompliments però no acabar amb tot». Ha afegit que eixa no seria «la millor solució», ja que «la immensa majoria dels establiments i dels ciutadans estan complint».

Puig —que ha recordat el decret de sancions aprovat esta setmana pel Consell per a aquells que incomplisquen les normes de seguretat enfront de la pandèmia— ha subratllat la necessitat d'«augmentar la vigilància i, sobretot, la corresponsabilitat».

«Es prendran les mesures que faça falta»

A pesar d'això, el president ha destacat que ja es va decidir tancar els locals en Gandia, en la comarca de la Safor (València), i si hi ha casos que ho requerisquen en altres ciutats «es prendran les mesures que faça falta».

En tot cas, ha insistit en la seua confiança en la «corresponsabilitat» i ha ressaltat que «es tracta que en l'oci nocturn també es complisca», per a això ha instat a la col·laboració dels empresaris del sector i dels clients.

«No es tracta de prohibir-ho tot, sinó de complir les normes i l'ètica personal de cada un», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig demana l'exclusió del territori valencià de la quarantena del Regne Unit" "Detecten un brot de coronavirus en una fàbrica de cotxes d'Espanya"