Llum verda a l'AP-7 lliure de peatges entre Alacant i Tarragona a partir de l'1 de gener

El govern en funcions ho ha aprovat en el Consell de Ministres d'este divendres, 2 d'agost
Foment alçarà les barreres de l'AP-7 entre Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener | València Diari

 

Llum verda: el tram de l'AP-7 que connecta Tarragona i Alacant serà gratuït a partir de l'1 de gener del 2020. El govern espanyol en funcions ho ha aprovat de forma definitiva en el Consell de Ministres d'este divendres, 2 d'agost, i el que fins ara era un secret a veus és ja una realitat oficial. L'alçament de les barreres en tot el territori valencià i, fins i tot, poder pujar gratuïtament fins a Barcelona.

La portaveu de l'executiu, Isabel Celáa, ha anunciat que l'Estat es farà càrrec de la gestió de la via i eliminarà el peatge que fins ara existia, tal com ja havia avançat mesos arrere el ministre de Foment, el ministra valencià José Luis Ábalos. Ara, la voluntat es torna acció firmada i la concessió de l'explotació de l'AP-7 a Abertis, que finalitza el pròxim 31 de desembre, no serà renovada.

El Consell de Ministres aprova l'eliminació del peatge entre Alacant i Tarragona a partir de l'1 de gener

El secretari general d'Infraestructures, Julián López, ja va anunciar a finals de juliol la intenció de liberalitzar el peatge una volta finalitzara la concessió vigent i alçar les cèlebres barreres de l'AP-7. Foment calcula que es produirà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, cosa que obligarà a «un reforç del ferm» per a dotar-lo de «més consistència», i actualment està estudiant possibles actuacions com abordar variants o ampliar carrils per a canalitzar el gran flux de trànsit que espera generar la mesura.

També pots llegir:

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"OFERTA DE TREBALL: 'ValènciaDiari' busca redactor" "L'error que cometen molts conductors valencians i pot acabar amb una multa"