Els municipis de menys de 10.000 habitants no tindran horaris de passeig en Fase 1

Els habitants d'esta classe de localitats podran fer deport o passejar sense horaris
El passat 2 de maig va entrar en vigor la mesura de l'eliminació dels horaris en el munipis de 5.000 habitants | Marta

 

Este diumenge, el president del Govern espanyol, Pedro S√°nchez, ha comunicat als presidents auton√≤mics la intenci√≥ d'eliminar les franges hor√†ries en els nuclis de poblaci√≥ de fins a 10.000 habitants, com ja ha ocorregut en els que tenen 5.000 o menys.

 

Sánchez ha comunicat esta mesura als presidents de les comunitats autònomes en la reunió setmanal que mantenen per videoconferència per a seguir l'evolució del coronavirus i les mesures de desescalada que entraran en vigor este dilluns.

 

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

 

L'establiment de franges hor√†ries va entrar en vigor el 2 de maig amb la finalitat de regular determinades activitats, com les eixides de xiquets, majors i deportistes, en tot el territori, a excepci√≥ dels municipis de menys de 5.000 habitants.

 

La d'este diumenge ha sigut la primera trobada de Sánchez amb els presidents autonòmics després d'avançar que demanarà una cinquena pròrroga de l'estat d'alarma i després de les crítiques de Madrid per la decisió de l'Executiu de mantindre a esta regió en la fase 0 de la desescalada.

 

Estos municipis es troben en una situaci√≥ favorable

A la reuni√≥ han assistit la vicepresidenta i ministra per a la Transici√≥ Ecol√≤gica i el Repte Demogr√†fic, Teresa Ribera; la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, Mar√≠a Jes√ļs Montero; la ministra de Pol√≠tica Territorial i Funci√≥ P√ļblica, Carolina Darias; i el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

 

Per part seua, el director del Centre de Coordinaci√≥ d'Alertes i Emerg√®ncies Sanit√†ries, Fernando Sim√≥n, ha explicat que la major part dels municipis de fins a 10.000 habitants es troba en una situaci√≥ favorable, per aix√≤ creu que la flexibilitzaci√≥ de les condicions no suposar√† cap problema.

 

No obstant aix√≤, ha subratllat que les comunitats aut√≤nomes haurien d'estar alerta i prendre mesures ¬ęsi es detecta algun nou brot de COVID-19 en estos municipis¬Ľ.

 

En roda de premsa en la Moncloa, Sim√≥n ha plantejat que l'evoluci√≥ de l'epid√®mia va permetent una major flexibilitat en les mesures de contenci√≥, especialment en els municipis de menys de 10.000, que ¬ęhan sigut en general menys afectats per l'epid√®mia que les grans ciutats¬Ľ, a on les condicions i els riscos de transmissi√≥ s√≥n diferents.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!