La Policia Local farà controls durant tot el curs escolar dels casos en quarantena per Covid-19

És una mesura de seguretat important per als xiquets
És una mesura de seguretat important per als xiquets| Pxhere

La Policia Local de València farà controls durant tot el període lectiu i efectuarà un seguiment efectiu dels possibles casos que exigisquen guardar quarantena per Covid-19. Tot açò, segons s'ha acordat en una reunió mantinguda entre l'Ajuntament i la Conselleria d'Educació, per a coordinar accions que garantisquen la seguretat en el nou curs escolar.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i la d'Educació, Maite Ibáñez, han mantingut este matí de dimarts, 1 de setembre, una sessió de treball amb el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler. L'objectiu ha sigut ajustar els últims detalls sobre el nou curs escolar en la ciutat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Fruit de la reunió, s'ha establit un contacte directe entre la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de València per a determinar els mecanismes d'actuació per al seguiment i control dels casos de coronavirus que es puguen produir en els centres educatius de la ciutat. L'objectiu és, segons Cano, «transmetre tota la tranquil·litat possible a la població».

Les escoles valencianes, un lloc segur

Els centres educatius valencians disposen des de fa setmanes d'un protocol sanitari flexible i adaptable als diversos escenaris que es puguen donar al llarg del curs a causa de la pandèmia. Soler ha traslladat als edils que les aules «són més segures que qualsevol altre espai de socialització».

La inversió extraordinària per al funcionament per la situació sanitària destinada als centres educatius de la ciutat de València ascendix a quasi 2.450.000 euros.

Educació contracta més de 400 mestres per al pròxim curs escolar


Gràcies a esta inversió, la ciutat de València comptarà amb 412 docents més per als centres educatius públics i concertats. Açò suposa una baixada significativa de les ràtios, al costat d'aproximadament 250 monitors extra de menjador. D'altra banda, la dotació econòmica per a l'organització d'activitats extraescolars ha ascendit a 832.900 euros.


Luisa Notario ha avançat que s'ha elaborat un protocol genèric de neteja i desinfecció, en el marc de les competències municipals, que contempla, entre d'altres mesures, un reforç del personal en tots els centres educatius de la ciutat. De la mateixa manera, també garantir es garantirà la distribució d'equips de protecció individual per a tot el personal dependent de l'Ajuntament.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bob Pop obri la temporada del teatre El Musical de València" "Obert el termini d'inscripció per als cursos dels centres de Convivència de Gandia"