Anul·len la primera correcció de l'examen de Filosofia de les PAU

Este va ser suspés pel 90% d'alumnes, cosa que va fer que la nota mitjana baixara

Un informe del departament de Filosofia de la Universitat de València sol·licitat per la Comissió Gestora de les PAU i dirigit pel coordinador de proves explica que els resultats de les primeres i els de les segones ofereixen "una important disparitat, en molts casos bastant superior als dos punts que justificarien una revisió ulterior".


Les baixes qualificacions que es van desprendre de la correcció original del tribunal van motivar que fins a deu instituts públics de València i una altra dos comarques i un concertat sol·licitaren la impugnació de les notes, que en la major part dels casos no passaven del 3. De fet, suspenien nou de cada deu candidats, tots ells amb qualificacions molt baixes.


Arran d'això, es va posar en marxa una nova correcció de les proves. Després d'haver-les examinat, es dictamina que les segones "s'atenen als criteris establits per a l'avaluació de la prova de Filosofia".


No hi ha "Patró Constant"

 


Malgrat això, es conclou que les primeres correccions "no mostren un patró constant en l'aplicació dels criteris, fet que provoca que les notes que atorga són molt més baixes del que caldria esperar. Tant, que la realització de la mitjana aritmètica amb una segona i fins a una tercera correcció no repararien prou l'error comés", s'observa.


L'informe considera que en este hi ha "una incorrecta aplicació dels criteris generals d'avaluació i específics de correcció en la primera avaluació, que la converteixen en incorrecta".


Per això, s'insta la primera avaluació, hauria de ser "rectificada per a complir amb l'aplicació correcta dels criteris".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Files interminables per a canviar les pessetes per euros" "Puig anuncia noves mesures després dels macrobrots de Mallorca"