La Conselleria de Sanitat dona l'alta a pacients de coronavirus sense confirmar que ja no tenen la malaltia

No s'estan fent segones proves per a confirmar els negatius
Davant d'esta situació, va tornar a contactar amb el centre sanitari per a explicar la seua situació | ACN

La Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal està donant l'alta als pacients de coronavirus sense confirmar si ja són negatius. 

Segons explica 'Información', una dona d'Alcoi, en la comarca de l'Alcoià (Alacant), ha denunciat que a pesar de demostrar amb una prova privada que seguia contagiada han decidit donar-li l'alta per a anar a treballar.

L'afectada es va fer la prova PCR el passat 23 d'octubre i va donar positiu. Des del centre de salut li demanaren els contactes directes dels últims dies i que s'havia de quedar a casa aïllada durant 10 dies.

Incertidumbre i «vida normal»

Després d'este període de temps, els servicis sanitaris es tornaren a posar en contacte amb ella per a donar-li l'alta, però ella va insistir en què volia fer-se una altra PCR. Des del centre de salut li negaren esta possibilitat i l'afectada va decidir acudir a un centre privat el passat 3 de novembre per a complir amb la seua voluntat. 

El mateix dia, la dona va saber que continuava sent positiva. Davant d'esta situació, va tornar a contactar amb el centre sanitari per a explicar la seua situació però allí li digueren que Â«segons el protocol, amb anticossos es dona per finalitzada la malaltia» i que li havien de donar l'alta.

I amb esta incertidumbre i la «vida normal» que recomanen després dels 10 dies de quarantena, viuen molts valencians que han patit coronavirus però no saben si són negatius o encara poden continuar contagiant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Marina d'Or tanca temporalment fins a febrer" "L'OMS veu «prometedora» la vacuna de Pfizer"