El xef valencià Quique Dacosta demana «llibertat» en la recepta per a cuinar la paella

Dacosta ha assegurat que este plat té «tota una sèrie de receptes» i «hi ha gent que diu que la recepta no existix»
Quique Dacosta | Diputació de Valencia

 

L'estrela internacional de la cuina, Quique Dacosta, ha demanat llibertat per a fer la paella en altres parts del món. És com s'ha pronunciat este popular xef valencià, en una entrevista en el periòdic 'El País' on assegura que la paella té «tota una sèrie de receptes» i «hi ha gent que diu que la recepta ni tan sols existix». 

 

Les declaracions han alçat certa polèmica, ja que el plat valencià per excel·lència, després de conseguir tindre un emoji en Whatsapp, aspira a convertir-se en Patrimoni de la Humanitat, en una candidatura que està recolzant el mateix Ajuntament de València. 

 

En concret, a les preguntes del periodista sobre si la paella és un plat maltractat, el xef ha respost que «la paella té una sèrie de receptes, encara que hi ha gent que diu que la recepta ni tan sols existix. En origen ha de ser autèntica; fora, un acte de festivitat elaborat baix alguns paràmetres». 

 

A més el xef continua: «em faria pena que un home en Texas o en el DF no volguera fer paella perquè no té caragols o conill. Cuidem el receptari popular i, al mateix temps, deixem llibertat a l'hora de cuinar paella».

 

 

De la mateixa manera, preguntat sobre si una volta conseguit l'èxit, ha de seguir cuinant paelles, el cuiner respon que «ningú pot avorrir-se fent una paella amb fusta de taronger en el centre de Londres».

 

En el centre de la polèmica

Precisament, en les últimes setmanes, Dacosta ha estat en el centre de la polèmica, després de criticar a l'Ajuntament de València per col·locar un contenidor en la porta del seu restaurant.  

 

La sorpresa, i la indignació del premiat xef, han vingut quan l'alcalde Joan Ribó, després de parlar en persona amb ell, li ha indicat que «no es pot encarregar d'eixes coses». I, davant d'això, Dacosta ha esclafit: «¿Si no t'encarregues dels problemes dels veïns i, a demés en este cas, emblemes de la ciutat, de què t'encarregues?».

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!