INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

⚫😷 CORONAVIRUS: Menys contagis que ahir, però més morts en el territori valencià

Mercadona anuncia noves mesures contra el coronavirus a partir de dilluns

L'objectiu és garantir la salut dels clients i els treballadors
L'ús de guants serà obligatori | EFE

 

Mercadona adoptarà noves mesures de seguretat a partir d'este dilluns amb motiu de l'alerta sanitària pel coronavirus, entre les que es troben la instal·lació de mampares de metacrilat de protecció i separació, a demés de l'ús obligatori de guants per part dels clients, igual que els que s'utilitzen en la secció de fruita i verdura, i que es dispensaran en els accessos.

 

La cadena, en estos moments, ha establit unes recomanacions i mesures durant l'alerta sanitària pel Covid-19. Entre elles, s'ha reduït l'horari d'obertura de 9.00 a 19.00 hores i s'han instal·lat dispensadors de gel desinfectant i paper per a què els usuaris puguen netejar el mànec del carro abans d'usar-lo.

 

Entre les recomanacions estan anar només una persona a fer la compra (no en família o amb xiquets o grups) i no acudir a fer la compra persones que formen part dels grups de risc; ancians o persones amb malalties cròniques. Com a novetat, la cadena ha indicat que majors, persones amb discapacitat, amb mobilitat reduïda, embarassades, i els acompanyants necessaris tindran «prioritat» per a fer les seues compres.

 

D'altra banda, des de la companyia valenciana continuen recomanant espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment, amb el que hi ha garantia de poder atendre a tots els clients cada dia. També demanen, per solidaritat, fer la compra amb agilitat i rapidesa i no comprar innecessàriament i en gran quantitat productes, ja que el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit. També pagar preferentment amb targeta i evitar l'ús de diners en efectiu.

 

Control d'aforament i distància mínima

Igualment, es controlarà l'aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones. La responsabilitat d'ordenar l'aforament interior de la botiga serà del responsable de l'establiment i, en el seu cas, de la persona o de l'agent de seguretat privada designat per ell.

 

En la via pública d'accés a cada supermercat també estarà marcada una distància mínima d'un metre per a les persones que esperen el seu torn d'entrada en les portes dels supermercats, que haurà de respectar-se per a poder accedir.

 

Productes bàsics garantits i més protecció dels treballadors

Segons han assegurat, les botigues estaran proveïdes, pel que es reforçarà i es garantirà el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat. Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s'admetran, en cap cas i en cap concepte, devolucions de producte.

 

Mercadona també ha adoptat mesures internes per a reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les que es troba el lliurament dels utensilis d'higiene i prevenció necessaris i l'adopció dels criteris específics respecte a la salut. Igualment, s'han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les instal·lacions amb servicis externs.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Consum i Moda