15 residències privades s'enfronten a sancions per no presentar plans de contingència davant del Covid-19

Entre les mesures contra la segona onada es contempla un pla de xoc amb la contractació de 29 professionals
15 residències privades no han presentat els plans de contingència del Covid-19 | Pixabay

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha advertit este dijous que un total de 15 residències privades valencianes s'enfronten a sancions per cometre una falta greu al no haver presentat els seus plans de contingència davant del coronavirus, a pesar que el termini va acabar a finals de juliol.

Oltra ha destacat que la incidència del virus en els centres s'ha reduït un 52% en l'últim mes i ha garantit que la Generalitat treballa per a «evitar que l'emergència sanitària es convertisca també en una emergència social». Davant de les crítiques de Cs per les dificultats en residències per a afrontar la tardor, Oltra ha recordat que este partit s'encarrega de l'àmbit residencial en la Comunitat de Madrid, a on governa amb el PP, encara que no ha volgut entrar en «comparacions odioses» perquè creu que no és el seu estil.

Entre les mesures del seu departament contra la segona onada es contempla un pla de xoc amb la contractació de 29 professionals per a agilitar assumptes relacionats amb la pandèmia i de 12 nous inspectors com a reforç, junt a l'equiparació salarial del personal sociosanitari de centres públics per a igualar-los als de la Conselleria de Sanitat. Això beneficiarà a 56 metges i a 184 infermeres a partir de 2021.

Oltra també ha augurat que el pla d'infraestructures que estan ultimant, amb ajuda de fons europeus, permetrà avançar en els nous models residencials per a donar «una resposta més amable i centrada en les persones, el millor camí per a evitar les conseqüències dramàtiques de pandèmies».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Aïllen a 400 interns de la presó de Villena pel positiu d'un monitor" "El Consell contractarà 260 rastrejadors més i obrirà més consultes de vesprada"