L'Ajuntament de Llíria endurix les mesures per l'augment «significatiu» de la incidència acumulada

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, fa una crida a complir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries
Llíria endurix les mesures per l'augment «significatiu» de casos de coronavirus | ACN

La junta de govern de Llíria, en el Camp de Túria (València), ha acordat este dimarts una sèrie de mesures extraordinàries davant de l'increment «significatiu» de la incidència acumulada, l'augment de contagis i la preocupació de les autoritats sanitàries.

Entre les noves restriccions destaca l'obligació als locals d'hostaleria de retirar les terrasses a les 20.00 hores de la vesprada i fins a l'hora de tancament. Totes les mesures entren en vigor a les 00.00 hores d'este dimecres, 30 de desembre, i estan vigents fins al 15 de gener.

Segons les últimes xifres publicades per la Conselleria de Sanitat, la incidència acumulada se situa en un 468,76 en el municipi, amb 109 casos actius actualment. També s'han originat diferents focus de contagi, amb un gran focus social que va afectar 27 persones, informa el consistori en un comunicat.

Davant d'esta situació, l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, fa una crida a complir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries «sense baixar la guàrdia en esta recta final de les festes nadalenques: Ara toca màxima responsabilitat, prudència i disciplina per a no haver de lamentar-se després, perquè el risc seguix present».

Les restriccions

Entre les mesures, se suspenen totes les activitats culturals i tallers organitzats per l'Ajuntament, i l'Escoleta de Nadal i la resta de programació infantil i juvenil. També es cancel·la l'autorització d'actes de les associacions o entitats privades que se celebren en instal·lacions municipals.

Els parcs i jardins estaran tancats, mentres que el Parc de Sant Vicent només es podrà usar per a passejos i exercici individual. I s'anul·len les activitats deportives en instal·lacions municipals, a excepció dels entrenaments i competicions federades (sense públic), i es tanquen els vestuaris de les instal·lacions.

Respecte als servicis municipals, es manté l'atenció presencial en l'oficina d'atenció ciutadana, servicis socials i oficina de recaptació amb cita prèvia. En la resta de dependències s'atendrà només telefònicament. L'Espai Jove i la biblioteca municipal estaran tancats, encara que en este últim cas es manté el servici de préstec i devolució de llibres. També se suspenen les activitats dels tallers municipals de diversitat funcional.

D'altra banda, es mantindran oberts els mercats no sedentaris i el cementeri municipal, encara que en eixos espais es reforçarà el protocol COVID. I encara que no estava prevista la celebració de la cavalcada de Reis Mags, en suspendre's la visita de les seues majestats prevista per al 5 de gener, l'Ajuntament l'oferirà a través del seu canal de Youtube perquè tots els xiquets puguen vore'ls en eixa màgica vesprada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: 5 canvis en les pensions per al 2021 en Espanya" "La Policia Local de Castelló de la Plana imposa 31 sancions en 4 dies"