Les noves mesures que entren en vigor en el territori valencià

Entre les noves mesures destaca l'obertura de l'hostaleria i dels gimnasos
Puig acaba d'anunciar les mesures | GVA

Este migdia de dijous, cap a les 14.30 hores, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet una roda de premsa en el Palau de la Generalitat en la que ha anunciat les noves mesures de seguretat enfront del Covid-19, que entren en vigor el pròxim dilluns, 15 de març. Les quatre mesures que més destaquen són:

  • Ampliació del servici de l'hostaleria al 100% de l'aforament  en terrasses i obertura de l'interior dels bars i restaurant d'un terç del seu aforament. El màxim de persones per taula permés serà de 4 i el tancament continua a les 18.00 hores.
  • Obertura dels gimnasos, piscines, pavellons i totes les instal·lacions esportives interiors a un terç del seu aforament, mantenint sempre la distància de seguretat i les zones ventilades.
  • Reprenen la seua activitat els sectors de l'oci educatiu i les ludoteques.
  • Augment de l'aforament en celebracions de culte fins a un terç de l'aforament, amb un màxim de 20 persones a l'aire lliure i  de 15 persones en l'interior.

Estes quatre noves mesures estaran en vigor des del dilluns que ve, 15 de març, fins al pròxim 12 d'abril. A demés, Puig ha informat que la resta de restriccions continuaran en vigor fins a després de les vacacions de Pasqua. Les tres mesures que es mantenen són:

  • Restricció de la mobilitat nocturna des de les 22.00 fins a les 06.00 hores.
  • Dins de les cases, les reunions es limiten a convivents, llevat els casos excepcionals.
  • Tancament perimetral del territori valencià.

«El virus continua entre nosaltres»

Durant tota la roda de premsa, Puig ha mantingut el missatge que «el virus encara està present entre nosaltres, encara que la situació haja millorat notablement». Per eixa raó, el president de la Generalitat ha demanat en tot moment a la població valenciana que no es confie ni es relaxe.

És per eixa raó, que Puig ha explicat que el territori valencià ha decidit relaxar algunes de les mesures, però «mantenint el mar de mesures que tenim els valencians, que és el més cautelós de tota Espanya. S'ha de mantindre la màxima prudència abans de la vacunació massiva».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els 4 símptomes que poden confirmar, abans de la PCR, que donaràs positiu per Covid" "Sanitat prepara un llistat de d'infermers voluntaris per a la vacunació massiva"