Puig afirma que els trasllats dels pacients de l'hospital de campanya de València es van fer per seguretat

Puig ha assenyalat que les fortes ratxes de vent podrien haver provocat «una situació que podia derivar en problemes»
Van desallotjar als pacients per l'aire | GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat este diumenge que els trasllats dels pacients ingressats a l'hospital de campanya de la província de València --situat al costat de la nova Fe en la ciutat de València-- a l'antic hospital La Fe en el barri de Campanar es van fer per a assegurar «la situació de confort» dels malalts.

En declaracions a la Sexta, recollides per Europa Press, Puig ha assenyalat que les fortes ratxes de vent a la ciutat podrien haver provocat «una situació que podia derivar en problemes», que finalment no van passar, i ha defensat que els hospitals de campanya «complixen amb totes les condicions», encara que ha reconegut que «pot haver-hi circumstàncies meteorològiques que afecten el desenvolupament de la seua funció. Tornaran a usar-se en el cas de València», ha confirmat.

En este sentit, ha explicat que el territori valencià ha fet un «pla de previsió i contingència potent» per a la tercera ona del coronavirus i ha destacat l'«esforç enorme» que estan fent els professionals sanitaris «durant tot l'any». També ha apuntat cap a una «certa incapacitat» amb la cobertura als llits de pacients crítics, pel que ha defensat «augmentar la productivitat dels professionals» com va aprovar el govern valencià.

Finalment, Puig s'ha reafirmat en deixar sense segona dosi de la vacuna a aquells que es van saltar el protocol del Ministeri de Sanitat. «Si no hi ha consideració de caràcter mèdic que influïsca negativament en la persona que, encara que siga irregularment, ha tingut esta primera bovina, continu sent partidari que s'administra a la persona que ho necessita», ha resolt.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Celebren 2 botellons i 5 festes privades en cases en Alacant" "ATENCIÓ: Les noves restriccions del territori valencià"