Sanitat i les comunitats aproven la tercera dosi per als més grans de 18 anys

Es prioritzaran les persones de risc i les que van completar fa més temps la pauta de vacunació
Sanitat i les comunitats aproven la tercera dosi per als més grans de 18 anys | Jordi Olària GrasLa Comissió de Salut Pública ha avalat les dosis de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a totes les persones més grans de 18 anys.D'aquesta manera, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat en roda de premsa que s'amplia el rang d'edat de la vacunació amb dosis de reforç, que de moment se situava fins als 40 anys.

La ministra ha detallat que, com a la primera etapa de la vacunació, se n'anirà "de manera ordenada" per grups d'edat de més gran a més xicotet, "de deu en deu".

La idea és que un cop s'acabe amb els adults més grans de 40 anys, es començarà amb els de 30 i així successivament fins a arribar als de 18 anys. Encara que, es prioritzarà les persones de risc i les que van completar fa més temps la pauta de vacunació.

D'altra banda, Sanitat i les comunitats autònomes també han aprovat la reducció de l'interval entre la pauta completa i la dosi de reforç de sis a cinc mesos, “d'acord amb el que estan fent altres països del nostre entorn”, segons destaca Darias.

"També, en funció de l'evidència que anem tenint, ja que a partir dels cinc o sis mesos comença a baixar la protecció dels anticossos", ha afegit.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Govern limita el preu dels test d'antígens a 2,94 euros" "Què fer si estàs treballant i confinen als teus fills o donen positiu en coronavirus?"