Ambient hivernal amb pluges al sud

Tenim avís groc d'Aemet per pluges intenses i en forma de tempesta a La Safor i La Marina, on en una hora poden acumular-se més de 20 litres per metre quadrat
 | ACN

Des de dimarts els termòmetres marquen temperatures cada dia més baixes. Temperatures d'inici d'hivern que barrejades amb vents de mestral fan que la sensació de fred siga encara més acusada.

Però hui, a més del vent i del fred, tenim canvis al sud en forma de núvols aportats pels vents de gregal que no tardaran a deixar temporal a la zona marítima de València i d'Alacant.

Tenim avís groc d'Aemet per pluges intenses i en forma de tempesta a La Safor i La Marina, on en una hora poden acumular-se més de 20 litres per metre quadrat. Al nord i per l'interior el vent serà més sec i les pluges menys probables.


Les temperatures nocturnes no han sigut tan baixes com les d'ahir però les màximes encara podran baixar un poc més.


Demà dissabte es mantindrà el fred però la nuvolositat anirà a menys. Pot ser a primera hora, encara podrà ploure al litoral sud de la Comunitat però amb el pas de les hores anirà imposant-se el sol o almenys trencant-se els núvols. El més cridaner serà el temporal marítim que tindrem a la zona marítima del sud de València i a Alacant on les ratxes de gregal podran arribar fins a força 7 i deixar ones de més de tres metres.A dia de hui els models deixen la borrasca confinada al nord d'Àfrica, a la zona de Tunísia, des d'on ens farà arribar vents de gregal al sud que mantindran la mar alterada però l'anticicló situat al nord de la Península impedirà que la pertorbació puga acostar-se més a la Comunitat Valenciana quedant les pluges lluny de nosaltres.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gregalada al sud de la Comunitat" "Camí de l'hivern"