Canvi brusc d'oratge: adéu a la calor este dimecres

Les temperatures baixaran clarament amb moltes màximes entre 14º i 17º. Hi hauran molt de núvols entre València i Alacant amb algunes pluges
L'oratge canviarà a partir d'este dimecres | MeteoMoià

El canvi d'oratge ja el tenim i este dimecres, 5 de febrer, les temperatures baixaran clarament, en alguns casos de forma clara, amb màximes que ja no s’aproparan als 20º després d’un dimarts en què s’han igualat  o superat els 25º en alguns casos. Els núvols aniran a més en moltes zones i no es descarten algunes pluges. 

Cauen les temperatures

Pel que fa a les temperatures, cauran clarament i notarem una refrescada molt marcada en comparació amb els anteriors dies. Ja no es repetiran els 20º, 25º o 26º de les últimes hores, sinó que la majoria de màximes es quedaran entre els 14º i 17º, més baixes com més a l’interior. L’arribada d’una nova massa d’aire, clarament més freda, tornarà a posar els termòmetres al seu lloc, però sense cap gelada exagerada.   

Pel que fa a les mínimes, també baixaran i gran part del territori tindrà valors nocturns entre els 4º i els 9º, amb un ambient més típic per a l’època que deixarà enrere un episodi històric en alguns casos.

Més núvols i algunes pluges

Si ens fixem en l’estat del cel, els núvols baixos aniran a més en Alacant i València i poden ser molt abundants, sense descartar alguna gota o pluja en estes àrees. En tot cas, seria poca cosa i no s’esperen pluges. En canvi, farà més sol cap a les comarques de Castelló, a on el vent de mestral anirà clarament a la baixa.

Mapa de previsió per a este dimecres | Aemet

Sense grans canvis a la vista

De cara a les següents jornades, s’esperen pocs canvis, ja que l’anticicló continuarà dominant i només hi haurà alguns núvols baixos més i també boires en l’interior, però sense pluges ni gelades a la vista. Un oratge, en definitiva, molt tranquil però amb temperatures més normals per a l’època, si bé de dia farà molta tranquil·litat sense arribar als 20º.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Últim dia de calor atípica este dimarts a l’espera de la refrescada" "Torna l’hivern després d’uns dies primaverals fora de lloc"