La gonorrea augmenta un 26.3% a l'any entre els jóvens espanyols

De cada 1.000 habitants de 20 i 24 anys, 78 persones tenen la malaltia infecciosa de transmissió sexual
Leer en español

El creixement de les MTS entre els jóvens preocupa els professionals del sector | València Diari

 

S'està duguent a terme una pujada significativa de les malalties de transmissió sexual en Espanya. La Ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha declarat que: «Estem observant un repunt molt preocupant d'infeccions com gonorrea, sífilis, clamídia, el virus del papil·loma humà... I una relaxació en l'ús del preservatiu entre els jóvens».

 

Gonorrea

En concret, la malaltia que més ha crescut ha sigut la gonorrea, que des de l'any 2013 ha pujat en un 26,3%. Els números diuen que de cada 1.000 habitants, 78 persones tenen gonorrea. Cal destacar que estos números fan referència a persones entre els 20 i 24 anys.

 

Sífilis

El cas de la sífilis tampoc és una excepció, encara que els seus números no són tan alarmants com els de la gonorrea, assenyalen que el 1995 per cada 100.000 habitants patien esta malaltia un 2,57 de les persones. Però els números el 2017 van ser de 10,61 per cada 100.000 persones.

 

L'ús del preservatiu, la principal forma de previndre les MTS | València Diari

 

De fet, la reducció de l'ús del preservatiu té molt a vore amb este increment de les malalties. L'any 2002, el 84% dels jóvens entre els 15 i els 18 anys reconeixia el seu ús. L'any 2018 el percentatge disminuïx fins al 75%.

 

Números mundials

Pilar Aparicio, directora de Salut Pública, Qualitat i Innovació, ha explicat que la formació de nous professionals ha de millorar este aspecte: «La formació dels professionals anirà orientada, fonamentalment, a l'atenció primària i sempre en coordinació amb les comunitats autònomes».

  

L'OMS (Organització Mundial de la Salut) va fer públics la setmana passada les dades de la incidència mundial d'esta classe de malalties. El 2016, l'últim any en què es va realitzar l'anàlisi, en tot el món es van comptabilitzar 156 milions de nous casos de tricomoniasi, 127 milions de clamídia, 87 milions de gonorrea i 6,7 milions de sífilis.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris