Desarticulen en Alacant una organitzaci贸 relacionada amb el tr脿fic de drogues en Europa Central

S'ha detingut a un total de sis persones
Registre d'una casa relacionada amb el tr脿fic de marihuana | Gu脿rdia Civil

La Gu脿rdia Civil d'Alacant en la denominada Operaci贸 Danus, ha desarticulat una organitzaci贸 criminal que podria estar connectada amb altres grups criminals dedicats al tr脿fic de drogues en pa茂sos d'Europa Central.

En total han sigut detingudes sis persones, totes elles de nacionalitat lituana, per un delicte de tr脿fic de drogues, un delicte de blanqueig de capitals, un altre delicte de defraudaci贸 de fluid el猫ctric i un delicte de pertinen莽a a grup criminal.

La Gu脿rdia Civil de Crevillent, en la comarca del Baix Vinalop贸 (Alacant), va iniciar el mes d'abril passat una investigaci贸 centrada en la possible creaci贸 d'un grup criminal dedicat al cultiu, distribuci贸 i venda de drogues.

Diferents localitats alacantines

Les gestions fetes pels agents van constatar que este grup estava relacionat amb altres organitzacions criminals emmarcades en dos operacions que van fer ells mateixos l'any passat: l'Operaci贸 Pelones i l'Operaci贸 Tulipani. Els agents van esbrinar que existia una relaci贸 fonamentada en la provisi贸 d'esqueixos i fins i tot en el repartiment de clients entre unes organitzacions i unes altres.

Durant el desenvolupament de l'operaci贸 la Gu脿rdia Civil va poder corroborar que el grup estava perfectament jerarquitzat. El l铆der de l'organitzaci贸 era el que establia el rol dels altres integrants, determinava quins cotxes havien d'usar en cada moment i quines labors de recollida i manteniment de les subst脿ncies havien de fer di脿riament.

En el fil de les investigacions els agents van descobrir una important infraestructura log铆stica que englobava diferents localitats alacantines, comptant per exemple amb una nau industrial en Crevillent, un pis en Catral, un casa de camp en Callosa de Segura, dos xalets en la Urbanitzaci贸 Ciutat Quesada de Rojales i un xalet en la Urbanitzaci贸 Gran Alacant de Santa Pola. 

Les Unitats de Seguretat Ciutadana (USECIC) de Torrevieja i Alacant i el Servici Cinol貌gic de la Gu脿rdia Civil d'Alacant, van col路laborar amb els agents en el registre, autoritzat judicialment, de les sis instal路lacions a les que es va accedir de manera simult脿nia i coordinada.

M茅s de 1.500 plantes

Una volta dins, els agents van intervindre 1.618 plantes de marihuana en l'煤ltima fase de creixement, huit quilograms de marihuana envasats al buit llestos per a la seua venda, el material per a la instal路laci贸 de la plantaci贸 indoor, alguns aparells d'aire condicionat i els dos cotxes que els autors usaven per a la comissi贸 dels fets delictius. A dem茅s els agents van descobrir valu贸s material que recollien numerosos moviments bancaris d'ingressos i transfer猫ncies que els implicats havien fet.

Per tals fets, els agents van detindre a quatre h貌mens (28, 32, 40 i 42) i dos xiques (28) tots ells de nacionalitat lituana per un delicte de tr脿fic de drogues, un delicte de blanqueig de capitals, un altre delicte de defraudaci贸 de fluid el猫ctric i un delicte de pertinen莽a a grup criminal.

Despr茅s de ser posats davant l'autoritat judicial actuant en la causa, com s贸n els Jutjats d'Instrucci贸 d'Elx, Torrevieja i Orihuela, es va decretar la retirada del passaport i la llibertat provisional sense fian莽a per a tots els detinguts, havent de compar茅ixer els dies 1 i 15 de cada mes.

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

"Registrat un terratr猫mol en G脿tova" "Ferit en xocar una moto i un cotxe en Vila-real"