Calatrava dissenya un kiosko en la seua primera estació de Zurich i treballa en un edifici amb un pàrquing per a 1.000 bicis

La nova creació està dins de la seua primera estació disenyada a Zurich i té altres projectes en ment
Kiosko disenyat per Santiago Calatrava | Estudio Calatrava

 

L'arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava ha dissenyat per a l'estació de ferrocarrils suïssos de Stadelhofen a Zuric —el primer gran projecte de l'autor— un xicotet kiosk que serà ocupat per una empresa de catering i que pretén "donar un valor afegit" a la infraesrtuctura.

  

Perfectament integrat

La idea de construir este kiosk —obert des de principis de mes— va venir dels ferrocarrils suïssos que buscaven donar major permeabilitat a l'estació creant un nou accés directe des d'un carrer annexe. La peça resultant és una estructura exempta de l'edifici de l'estació i orientada a la plataforma nº 1 permetent un flux òptim de viatgers gràcies a la seua planta arredonida. 


Els seus detalls, la construcció en acer de color antracita, juntament amb la seua superfície de vidre, aconsegueixen que este element s'integre "a la perfecció" en el conjunt de l'estació de Stadelhofen, creant una unitat arquitectònica, destaquen des de l'oficina de l'arquitecte espanyol.

Nous projectes

L'estació rebrà encara més millores amb la planificació d'un edifici d'ús comercial i d'oficines en el qual Santiago Calatrava està treballant actualment i que inclourà un aparcament per a 1.000 bicicletes connectat directament a l'estació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"BONÍSSIM: La reportera de La Sexta que l'ha 'liat' per eixir així en directe" "FOTO: La imatge de Mila Ximénez que ha posat a tots la pell de gallina"