Consumir galetes de forma habitual pot ocasionar colesterol, hipertensió i obesitat

Els experts recomanen reduir considerablement el consum d'aquest aliment que s'ha convertit en un imprescindible dels desdejunis
 
En la majoria de les llars espanyoles, les galetes s'han convertit en les imprescindibles de qualsevol desdejuni o berenar que es prècie, especialment entre els més xicotets. La seua àmplia varietat, el seu preu i el fet que es puguen consumir en qualsevol moment o lloc les han proclamat com un dels aliments favorits de moltes famílies. No obstant açò, hi ha males notícies.

  

  

Segons han constatat diversos estudis, les galetes no són tan saludables com es creia i el seu consum hauria de limitar-se considerablement.

  

  

I és que la majoria té un alt contingut en sucres, greixos saturats i farines refinades que arriba a superar o igualar els nivells que contenen els tan temuts productes de brioixeria industrial.

  

  

Per exemple, en el cas de les conegudes galetes María, una anàlisi presentada per ‘Elpoderdelconsumidor.org’ determinava que una quarta part de les calories totals que contenen provenen solament del sucre, raó per la qual se'ls qualifica com no recomanades per a consum habitual. En termes generals, vuit galetes María equivalen a tres terrossos de sucre.
 

D'altra banda, segons un estudi del dietista Julio Basulto publicat en 'Comeronocomer.es', aquestes galetes contenen un 19% de greixos totals, un 10 % de greixos saturats i un 27 % de sucre, mentre que un croissant, un dònut o una magdalena contenen una proporció molt menor de sucre, situada en el 7.5%, 14 % i 19 %, corresponentment.

Per aquesta raó, consumir-les de manera excessiva pot provocar colesterol alt, hipertensió i obesitat, per no parlar dels problemes dentals que el sucre pot generar, com és el cas de les càries.

Les galetes, millor amb moderació

Així les coses, les opinions generals referents al seu consum aposten per reduir-ho i no convertir-ho en alguna cosa habitual, a més parar especial atenció a l'etiqueta d'informació nutricional i no deixar-nos portar solament per aspectes com el ferro o les vitamines que puguen contenir i que tant destaquen per a la seua publicitat.

Mentre que experts com l'endocrí Juan Revenga, autor del llibre ‘Adelgázame, miénteme’, assenyala que el fet que «no tinga efectes visibles a curt termini en els menors no les fa bones» i que hauria de reduir-se el seu consum el màxim possible, els especialistes de l'Institut de la Galeta, Nutrició i Salut d'Espanya, detallen en la seua pàgina web que les galetes al costat d'un producte làctic i una fruita són suficients per a satisfer les exigències d'un desdejuni o berenar equilibrat, encara que adverteix de la necessitat de «seleccionar galetes d'elaboració senzilla» i que es consumisquen «en menor freqüència aquelles elaborades amb més grasses i sucres simples».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"BRUTAL: Jorge Javier confessa un dels pitjors moments que ha viscut" "OFERTA DE FEINA: Mercadona busca treballadors per a la seua tenda online a València"