Detenen una dona a Alacant per maltractar i no atendre a la seua àvia

La investigació dels agents va revelar que la seua neta la tenia en unes condicions totalment insalubres, aïllada i desatesa

Agents de la Policia Nacional d'Alacant han detingut una dona de 30 anys per un delicte de violència domèstica.

La detinguda va ser localitzada al tindre una recerca d'un jutjat. A l'arribar al seu domicili els agents del Grup Operatiu de Resposta de la Comissaria Nord van trobar en condicions insalubres a una dona gran totalment desatesa.

A l'observar el seu estat, immediatament van sol·licitar l'assistència mèdica perquè l'atengueren. Donat el seu delicat estat físic i mental va ser ingressada d'urgències a l'hospital. En l'exploració dels metges van comunicar als agents que l'anciana tenia el maluc trencat, que no era una lesió recent però no podien precisar la data en què es va produir, també tenia talls a la cara i moradures als ulls de diferents dates.

La investigació policial de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona va revelar que l'anciana, de 88 anys, patia de manera habitual blaus visibles, i quan persones pròximes li preguntaven a la seua neta per ells, sempre contestava que havia caigut.

També van comprovar que durant els últims anys la dona va presenciar temptatives de suïcidi i episodis repetitius de maltractaments entre la seua neta i la seua parella, la qual incomplia les ordres judicials d'allunyament dictades contra ella convivint al domicili de la seua parella i l'anciana dona amb el risc que això suposava.

A més, la neta impedia que ningú visités a la seua àvia, ja que quan ho feien li cridaven l'atenció per no canviar-li de bolquers quan estaven bruts, a més de les pèssimes condicions en què es trobava l'habitatge, les ferides visibles que presentava, així com úlceres al maluc i al costat, o el deteriorament cognitiu que avançava acceleradament.

L'habitatge es trobava en un estat insalubre amb forta pudor a orins, amb burilles i menjar per terra.

Tots els seus cercles pròxims tenien por de les possibles represàlies que pogués cometre la detinguda si la denunciaven, però van admetre que era comú escoltar crits i plors provinents del domicili i que les condicions higièniques eren lamentables donat la pudor que desprenia l'habitatge. També eren coneixedors que la detinguda es gastava tots els diners de la seua àvia al seu gust.

La presumpta maltractadora va ser detinguda i condemnada anteriorment per maltractar els seus dos fills a curta edat. Per estos fets va estar més d'un any, condemnada a la presó. Actualment, els menors es troben tutelats per la Generalitat Valenciana.

Gràcies a la tasca de la investigació dels agents, a dia de hui, l'anciana es troba ingressada a l'hospital en situació estable i amb les atencions que es mereix recuperant-se de les lesions sofertes a causa de la falta d'atenció necessària durant un llarg període de temps.

La detinguda, de nacionalitat espanyola, ha estat posada a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la mateixa localitat.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desendolla la nevera per a carregar el mòbil i fa malbé centenars de vacunes" "Condemnada a tres anys i nou mesos de presó per causar la mort a tres ciclistes"